x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia avertizează asupra consecinţelor unei eventuale retrageri a trupelor străine din Afganistan

Rusia avertizează asupra consecinţelor unei eventuale retrageri a trupelor străine din Afganistan

09 Feb 2017   •   23:34
Rusia avertizează asupra consecinţelor unei eventuale retrageri a trupelor străine din Afganistan

O eventuală retragere a trupelor străine din Afganistan ar avea "consecinţe imprevizibile" asupra situaţiei militare din ţară, a avertizat joi reprezentantul special al Kremlinului pentru Afganistan, Zamir Kabulov.

"Nu este momentul ideal pentru retragerea din Afganistan a soldaţilor străini, inclusiv a soldaţilor americani", a declarat Kabulov agenţiei TASS, preluate de AFP.

"Situaţia de securitate în ţară se deteriorează, iar forţele afgane nu sunt în măsură să reziste singure opoziţiei armate", a explicat el. "Ţinând cont de situaţia actuală, o plecare grăbită a militarilor străini ar avea consecinţe imprevizibile şi ar anula complet puţinele progrese realizate în ultimii ani", a continuat oficialul rus.

Potrivit lui Kabulov, numărul total de extremişti din nordul Afganistanului este de circa 15.000 şi există pericolul ca ei să încerce să se extindă pe teritoriul statelor vecine din Asia centrală.

Reprezentantul Rusiei a reafirmat joi că ţara sa este gata să coopereze în privinţa Afganistanului cu Statele Unite şi cu NATO. Marţi, Moscova a anunţat că va găzdui la jumătatea lui februarie o reuniune internaţională privind problema afgană cu reprezentanţi ai statelor din regiune, dar fără participare occidentală.

Aursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: trupe afganistan Rusia