x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Săptămânalul de satiră Charlie se va numi Sharia şi îl va avea pe Profetul Muhammad redactor şef

Săptămânalul de satiră Charlie se va numi Sharia şi îl va avea pe Profetul Muhammad redactor şef

de Departamentul Online    |    01 Noi 2011   •   12:45
Săptămânalul de satiră Charlie se va numi Sharia şi îl va avea pe Profetul Muhammad redactor şef

Provocare iresponsabila a saptamanalului frencez de satira Charlie Hebdo. Pentru a marca victoria islamistilor in Tunisia (tara fosta colonie franceza), urmatorul numar se va numi Sharia Hebdo si il va avea ca redactor sef pe... profetul Muhammad (sau Mahomed).

Charb, caricaturistul si redactorul-sef adevarat al pubicatiei, sustine ca nu el si colegii sai nu incearca sa fie 'provocatori in mod special'.

'Charlie Hebdo i-a cerut lui Muhammad sa fie redactorul sau sef special, pentru numarul urmator. Profetul a asteptat o a doua invitatie si ii multumim pentru asta' se arata intr-un comunicat al publicatiei, citat de BBCnews.

Pe coperta Sharia Hebdo va aparea chiar Profetul Muhammad, spunand: '100 de lovituri de bici, daca nu vei muri de ras'. Editorialul se va numi 'Halal Aperitif', semnat tot de Profet. Publicatia va include un supliment dedicat femeilor, intitulat 'Madam Sharia'.

Charlie nu este la prima isprava de acest gen. In anul 2007 a fost achitat de acuzatia de insulta la adresa musulmanilor, dupa ce a republicat caricatura Profetului Muhammad aparuta intr-un ziar din Danemarca.

×