x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite cer Israelului să suspende activităţile de colonizare

Statele Unite cer Israelului să suspende activităţile de colonizare

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   21:45
Statele Unite cer Israelului să suspende activităţile de colonizare

Administraţia Joseph Biden a cerut Guvernului israelian să suspende construcţiile în colonii din Cisiordania, în schimbul unor măsuri de coordonare în materie de securitate cu Autoritatea Palestiniană, afirmă surse citate de site-ul Walla.co.il şi de postul de televiziune I24News.

Conform oficialilor citaţi, Washingtonul vrea ca Guvernul Benjamin Netanyahu să oprească "temporar" construcţiile în colonii evreieşti şi să suspende operaţiunile de evacuare sau demolare a caselor palestiniene.

În schimb, Autoritatea Palestiniană ar urma să anuleze iniţiativele antiisraeliene de la Naţiunile Unite şi să actualizeze coordonarea în materie de securitate cu autorităţile israeliene.

Solicitările au fost formulate în cursul vizitei secretarului de Stat american, Antony Blinken, în Israel şi în Cisiordania.

Administraţia de la Washington se teme că tensiunile dintre israelieni şi palestinieni ar putea escalada, după o serie de atacuri palestiniene şi operaţiuni antiteroriste israeliene. Administraţia Biden cere constant Israelului să evite activităţile de colonizare şi să menţină statutul administrativ în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: statele unite ale americii Israel