x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adevarat a inviat! Barbat revenit la viata, dupa ce a fost imbaiat in gheata!

Adevarat a inviat! Barbat revenit la viata, dupa ce a fost imbaiat in gheata!

16 Apr 2015   •   19:59
Adevarat a inviat! Barbat revenit la viata, dupa ce a fost imbaiat in gheata!

Bulent Sonmez pierduse pariul cu viata la cateva minute dupa ce ajunsese la spital, inima incetandu-i sa-i bata in urma unui atac de cord.
Doctorii incercasera sa-l resusciteze, dar in zadar.

In disperare de cauza au incercat o metoda noua, destul de controversata in lumea medicala: hipotermia, scazandu-i temperatura corpului in jurul a 30 de grade Celsius, pentru a limita lipsa oxigenarii organismului.

Dupa ce inima pacientului a inceput sa bata din nou, timp de 24 de ore, ingrijirile medicale au vizat mentinerea ritmului cardiac si revenirea treptata a corpului la temperatura sa normala.

Pentru familie, bucuria revenirii la viata a barbatului a fost intunecata de faptul ca acesta nu s-a mai recunoscut in postura de cap al familiei si ca habar nu avea cine este.

Cu ceva lacune in continuare, bucatelele din memoria sa s-au reasezat la locurile firesti de abia dupa opt luni de zile.


Bulent, from Ankara, Turkey, has since been able to piece together some of his memory following the life-saving procedure eight months ago but still has huge gaps in his recollections.

"A fost ca in filme, nu stiam cum sa explic situatia celor doi copii ce ne asteptau acasa. Am incercat sa rezolv situatia aratandu-i fotografii de familie, dar, chiar si asa a durat destul de mult timp pana ca memoria sa sa revina la un grad acceptabil de normalitate", a declarat presei sotia mortului inviat.

"Nu aveam prea multe cunostinte despre procedura pe care am aplicat-o, ea ramane controversata in lumea medicala, dar pot spune ca a salvat viata acestui om, si ma bucur ca a reusit si ca putem studia efectele secundare produse ", a declarat unul dintre doctori.

lte articole interesante
■ 


■ Descoperirea din adâncurile Mării Negre anunţă vremuri grele. "Inversarea poate avea loc oricând. Va fi HAOS!" (VIDEO)
■ Avion de vânătoare rusesc, MANEVRE ȘOCANTE lângă o aeronavă americană. Mesajul SUA pentru RUSIA (VIDEO)  
■ "MĂCEL şi mare tulburare la popoarele ortodoxe. IADUL este gata!" PROFEŢIA unui cuvios, făcută de Paște, în 1503
■ 
Cercetători NASA: Suntem pe punctul de a întâlni CIVILIZAŢII EXTRATERESTRE. Ştim unde să căutăm! 

×