x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA emite noi sancțiuni legate de Rusia - site-ul Trezoreriei

SUA emite noi sancțiuni legate de Rusia - site-ul Trezoreriei

24 Mar 2022   •   22:00
SUA emite noi sancțiuni legate de Rusia - site-ul Trezoreriei

Statele Unite au impus joi noi sancțiuni Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, inclusiv împotriva a zeci de companii din domeniul apărării, a 328 de membri ai corpului legislativ al Dumei și a directorului executiv al Sberbank, a anunțat Departamentul Trezoreriei, citat de Reuters.

De asemenea, Departamentul Trezoreriei SUA a publicat pe site-ul său de internet orientări care avertizează că tranzacțiile legate de aur care implică Rusia pot fi sancționate de autoritățile americane, într-o măsură menită să împiedice Rusia să se sustragă sancțiunilor.

"Scopul nostru aici este de a elimina metodic beneficiile și privilegiile de care Rusia s-a bucurat cândva ca participant la ordinea economică internațională", a declarat un înalt oficial al administrației.

Statele Unite și aliații săi au impus mai multe runde de sancțiuni, inclusiv vizând cei mai mari creditori ai țării și pe președintele Vladimir Putin, de când forțele rusești au invadat Ucraina, în cel mai mare asalt asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial. Moscova numește asaltul o "operațiune specială" de dezarmare și "denazificare" a vecinului său.

Oficialul a declarat că Statele Unite l-au avertizat pe Putin că se va confrunta cu consecințe rapide și severe dacă va invada Ucraina și că și-au respectat această amenințare. Oficialul a precizat că țara se confruntă cu o inflație în creștere și cu probleme economice care o vor scoate din primele 20 de economii ale lumii.

"Rusia se va confrunta în curând cu o lipsă acută de idei, talente și tehnologie pentru a concura în secolul 21, iar Putin va rămâne cu un eșec strategic pe care și l-a creat singur", a spus oficialul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: statele unite ale americii