x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May va ţine un discurs despre relaţiile Marea Britanie-Europa în Florenţa

Theresa May va ţine un discurs despre relaţiile Marea Britanie-Europa în Florenţa

14 Sep 2017   •   11:28
Theresa May va ţine un discurs despre relaţiile Marea Britanie-Europa în Florenţa
Sursa foto:

Un discurs al Theresei May, considerat a fi un moment important pentru negocierile privind Brexitul, va fi adresat în Florenţa, săptămâna viitoare, anunţă Downing Street, după cum scrie The Guardian.

May va vorbi în oraşul italian Florenţa, pe 22 septembrie, “pentru a actualiza negocierile prentru Brexit”, a spus purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Marii Britanii. “Va sublinia dorinţele guvernului pentru un parteneriat special şi profund cu Uniunea Europeană, după ce Marea Britanie va părăsi UE.”, a mai spus acesta.

Ştiri legate de intervenţia lui May au fost lansate acum o săptămână, când coordonatorul pentru Brexit din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a afirmat că următoarea rundă de discuţii pe subiectul Marea Britanie-Uniunea Europeană va fi întârziată, întrucât Theresa May plănuieşte să facă o “intervenţie importantă” pe această temă.

Purtătorul de cuvânt al Theresei May nu a oferit detalii despre ce va discuta prim-ministrul sau dacă discursul va include noi informaţii sau propuneri. “Prim-ministrul a spus că va oferi actualizări legate de modul în care negocierile decurg şi se va angaja într-o conversaţie cu Europa, şi asta face”.

Theresa May se va îndrepta spre Italia doar pentru acest discurs, care nu va fi legat de discuţii bilaterale sau conferinţe. Lista participanţilor nu a fost încă anunţată, însă Downing Street a anunţat biroul prim-ministrului Italiei, Paolo Gentiloni, despre eveniment.

Întrebat cum a fost ales locul discursului, purtătorul de cuvânt a afirmat că prim-ministrul “a vrut să ofere un discurs legat de viitorul relaţiilor dintre Marea Britanie şi Europa în inima ei istorică”. “Marea Britanie are legături culturale şi economice profunde de secole cu Florenţa, un oraş cunoscut pentru puterile sale comerciale istorice. Deşi Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, vom menţine aceste relaţii strânse. Aşa cum prim-ministrul a spus în foarte multe ocazii, părăsim Uniunea Europeană, nu Europa”.

×
Subiecte în articol: brexit Theresa May florenta discurs relaţii