x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie: Avion lovit de fulger

Tragedie: Avion lovit de fulger

08 Mai 2019   •   16:26
Tragedie: Avion lovit de fulger
Sursa foto: Captura youtube

Aterizarea de urgenţă a unui avion de pasageri al companiei „Aeroflot” a avut un final tragic, duminică seară, după ce 41 de persoane au murit, între care doi minori şi un membru al echipajului, scrie BBC. Supravieţuitorii susţin că aeronava ar fi fost lovită de fulger în timpul zborului.

Avionul de pasageri, de tip „Sukhoi Superjet-100”, se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei. La 30 de minute după decolare, piloţii au emis semnal de alarmă, invocând „motive tehnice”. Avionul a aterizat de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, după ce piloţii au emis un semnal de alarmă. Aeronava a aterizat cu rezervoarele de combustibil pline, deoarece echipajul a decis că este prea periculos să arunce combustibil deasupra capitalei Rusiei, a transmis agenția Interfax. Cu toate acestea, unii supravieţuitori sugerează că aeronava ar fi fost lovită de fulger în timpul zborului, în timp ce compania aeriană naţională a Rusiei susține că avionul s-a întors din cauza unor „motive tehnice”, arată BBC. Unul dintre pasagerii care au supravieţuit afirmă că avionul a fost lovit de fulger „imediat după decolare”. „Aterizarea a fost dificilă. Aproape am leşinat de frică!”, a spus el.

Un membru al echipajului de bord a precizat că evacuarea pasagerilor s-a desfăşurat rapid, „în câteva secunde”. Același membru a confirmat că avionul a fost lovit de fulger în timpul zborului, iar sistemul de comunicaţii al piloţilor a cedat.

Incidentul aviatic s-a soldat cu moartea a 41 de persoane din cele 78 aflate la bord. Cinci persoane au fost internate în spital.

 

 

 

×