x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Alexandru Mazăre a fost eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

Alexandru Mazăre a fost eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2024   •   16:36
Alexandru Mazăre a fost eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, a fost eliberat din închisoare, vineri, 13 septembrie. Decizia magistraților este definitivă

 Alexandru Mazăre, a fost eliberat din închisoare. El avea de executat o pedeapsă de trei ani, fiind condamnat pentru fapte de corupție în mai 2022.

Ce acuzații i s-au adus lui Alexandru Mazăre

Fost senator de Constanța, Alexandru Mazăre a fost condamnat în dosarul „Henri Coandă”. A stat timp de doi ani în spatele gratiilor, iar vineri, 13 septembrie, s-a decis eliberarea condiționată a acestuia.

Judecătoria Medgidia a admis, în luna iunie, propunerea de liberare condiţionată în cazul lui Alexandru Mazăre. Decizia a fost atacată de către procurorii DNA la Tribunalul Constanţa. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis încetarea procesului penal faţă de fostul primar al Constanţei Radu Mazăre şi faţă de omul de afaceri Avraham Morgenstern, în dosarul campusului social Henri Coandă, iar Alexandru Mazăre, fratele fostului edil, a primit o condamnare de trei ani de închisoare şi 5.000 de lei amendă penală. Decizia este definitivă. În prima instanţă, cei trei fuseseră achitaţi.

Averea fratelui fostului primar a fost confiscată

Înalta Curte a mai stabilit confiscarea, de la Alexandru Mazăre, a sumei de 80.000 de euro, echivalent în lei, la cursul BNR de la data plăţii şi a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestuia, până la concurenţa sumei de 80.000 de euro. 

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire a unor locuinţe modulare grupate în Campusul Social “Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa. În acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazăre 175.000 de euro, pentru că acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei pentru contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

×