„PSD, PNL și UDMR aruncă justiția în era Dragnea. Ce s-a întâmplat astăzi (luni-n.r.), în Camera Deputaților, este un atac frontal la Justiția din România. Partidele toxice din Parlamentul României au forțat un vot în Camera Deputaților prin care mimează desființarea SIIJ. În realitate, PSD, PNL și UDMR au votat o reînființare pe steroizi a acestei Secții Speciale”, transmite Cătălin Drulă.
În opinia sa, mesajul acestor partide este clar: „DNA a deranjat clasa politică, deci DNA trebuie trasă pe linie moartă”.
„Așa că DNA pierde din atribuții și, în același timp, se creează o nouă bâtă cu care politicienii să controleze magistrații incomozi. Nu au avut răbdare să aștepte opinia Comisiei de la Veneția. Pentru că acești politicieni știu foarte bine că ceea ce au votat este contrar principiilor europene. DNA nu va mai putea ancheta procurori și judecători pentru fapte de corupție. Și nici pe judecătorii Curții Constituționale și pe magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la Curtea Constituțională. Iar procurorii din noua
Drulă în critică pe președintele Klaus Iohannis.
„Cu USR la guvernare și cu un ministru responsabil, mă refer la colegul meu Stelian Ion care a propus desființarea reală a SIIJ, jocul nu le-a mers. Acum, probabil, Klaus Iohannis este fericit. Planul care a început cu demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA se apropie de final. Iohannis devine groparul justiției din România. Deși Camera Deputaților nu este cameră decizională - și proiectul merge mai departe la Senat - intenția partidelor toxice este evidentă. USR va vota împotrivă, așa cum a făcut-o și azi, și va continua lupta împotriva acestui proiect”, conchide Cătălin Drulă.
Camera Deputaților a aprobat, luni, proiectul de lege pentru desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. „Aduce normalitate în sistemul judiciar”, a spus deputatul PNL Cristina Trăilă. USR anunță că va ataca legea la CCR.
Proiectul de lege a fost adoptat cu 205 voturi „pentru”, 90 „împotrivă” și o abținere.
Senatul este cameră decizională.
(sursa: Mediafax)