x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bărbat prins în flagrant și reținut într-un dosar de înșelăciune și complicitate la înșelăciune

Bărbat prins în flagrant și reținut într-un dosar de înșelăciune și complicitate la înșelăciune

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2023   •   22:00
Bărbat prins în flagrant și reținut într-un dosar de înșelăciune și complicitate la înșelăciune

Polițiștii din Capitală au prins în flagrant în Pantelimon, județul Ilfov, un bărbat de 55 de ani cercetat într-un dosar de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Potrivit Poliției Capitalei, în perioada aprilie 2022 - până în prezent, mai mulți cetățeni străini, care s-ar fi recomandat a fi medici, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane vătămate diferite sume, sub pretextul că rude apropiate ar fi suferit accidente, iar banii erau necesari pentru intervenții medicale.

Probatoriul administrat a relevat faptul că aceștia ar fi fost ajutați de persoane din România, care s-ar fi deplasat în lunile februarie, martie, septembrie și decembrie 2022, la domiciliul victimelor, și ar fi ridicat, pe rând, sumele de 22.000 de euro, 16.000 de euro, 8.000 de euro, 26.760 de lei, 5.000 de euro și 80.000 de lei, sume care ar fi fost înmânate cetățenilor străini de către bărbatul de 55 de ani, pe teritoriul Bulgariei.

Astfel, în urma cooperării dintre polițiștii bucureșteni și cei din Bulgaria, joi, doi cetățeni bulgari au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Bulgariei, în timp ce ridicau un plic cu bani, din parcarea unui centru comercial, unde fusese lăsat de bărbatul de 55 de ani, bani pretinși și primiți de la una dintre persoanele vătămate.

Cu privire la cei doi cetățeni străini, documentele întocmite urmează a fi înaintate de către autoritățile bulgare, în baza ordinului european de anchetă.

Bărbatul de 55 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale -Sector 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune (8 acte materiale) și complicitate la înșelăciune, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: flagrant medici reţinut