x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Scandal ȘOCANT în Gorj: Aproape 200 de nevăzători cu Permise de Conducere. Prefect: „Lucrurile sunt în sfera penală”

Scandal ȘOCANT în Gorj: Aproape 200 de nevăzători cu Permise de Conducere. Prefect: „Lucrurile sunt în sfera penală”

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2024   •   15:45
Scandal ȘOCANT în Gorj: Aproape 200 de nevăzători cu Permise de Conducere. Prefect: „Lucrurile sunt în sfera penală”
Sursa foto: Foto: Antena 3

Scandal șocant în județul Gorj, aproape 200 de persoane, deținătoare de certificate de handicap ca nevăzători, au fost descoperite că dețin și permise de conducere. Informația uluitoare a fost dezvăluită de prefectul județului, Iulian Popescu, care a făcut o sesizare către "instituțiile abilitate" pentru a investiga aceste cazuri aparent incredibile.

„Este imposibil așa ceva!", a declarat prefectul, adăugând că, în urma unor verificări, au fost identificate 170 de persoane din Gorj care posedă atât permise de conducere, cât și certificate de handicap pentru nevăzători, indicând că acestea nu ar avea dreptul legal de a conduce un automobil. Sesizările au fost trimise către Poliție, Direcția Generală de Anticorupție și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, pentru a demara anchete amănunțite.

Prefectul a subliniat importanța verificărilor suplimentare, pentru a determina data emiterii certificatelor de handicap și a eliberării permiselor auto. „Dacă un cetățean este declarat inapt și are un grad de handicap pe lipsa capacității vizuale, atunci trebuie anulat permisul. Altfel, lucrurile sunt în sfera penală", a avertizat Iulian Popescu, citat de Adevarul.

„În prezent se fac verificări suplimentare, ca să coroborăm data când a beneficiat prima dată de certificat de handicap și ultima dată la care a fost înregistrată o acțiune pe ceea ce înseamnă permis auto, adică reînnoire sau primirea permisului auto, deoarece de aici poate să rezulte mai multe spețe. Contează foarte mult ce a fost mai întâi: permisul auto sau certificatul de handicap“, precizează prefectul.

În același context, în județul Gorj se desfășoară și o anchetă cu privire la pensionări fictive, unde un medic, o asistentă și o femeie de serviciu sunt cercetați pentru dosarele fabricate în schimbul șpăgilor. Un medic oftalmolog este acuzat că a întocmit referate de specialitate în fals și a aplicat semnătura pe fișele medicale pentru a obține beneficii nelegitime.

„S-a mai reţinut că prin referatele medicale întocmite în fals, precum şi prin parafele aplicate în fals pe fişele medicale, pentru mai multe persoane, suspecta a determinat funcţionari din cadrul Casei Judeţene de Pensii Gorj S.P.C.R.P.C.I.V. Gorj şi comisiei de evaluare a persoanelor adulte în grad de handicap din cadrul Consiliului Judeţean Gorj să emită în fals, fără vinovăţie, certificate de încadrare în grad de handicap, decizii de pensionare şi permise de conducere“, au mai transmis procurorii.

 

×