x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Arde generalizat o biserică de lemn, monument istoric ridicat în 1746 din Râmnicu Vâlcea. UPDATE: Incendiul a fost stins

Arde generalizat o biserică de lemn, monument istoric ridicat în 1746 din Râmnicu Vâlcea. UPDATE: Incendiul a fost stins

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2024   •   07:42
Arde generalizat o biserică de lemn, monument istoric ridicat în 1746 din Râmnicu Vâlcea. UPDATE: Incendiul a fost stins
Sursa foto: ISU Vâlcea

O biserică de lemn, veche de aproximativ trei secole, din Râmnicu Vâlcea, a luat foc. Biserica este un monument istoric fiind ridicată în 1746. La fața locului intervin numeroase echipaje de pompieri.

UPDATE:

Incendiul a fost stins.

Pompierii acționează pentru îndepărtarea efectelor negative ale acestuia și pentru stabilirea cauzei probabile.

Nu au fost victime.

Știre inițială:

Incendiul a izbucnit marți în municipiul Râmnicu Vâlcea, zona Râureni, anunță ISU Vâlcea.

În misiune au fost trimise forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de salvare și intervenție la înălțime.

Pompierii care au ajuns la fața locului au constatat că „arde generalizat o biserică din lemn, acoperită cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 60 de mp”.

Nu este pericol de propagare la biserica mare și nici la alte construcții. De asemenea, nu sunt case în zonă care să fie în pericol, au mai spus pompierii.

Incendiul este localizat și se acționează pentru lichidarea acestuia, au transmis pompierii în momentul redactării acestei știri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×