x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei arme de vânătoare şi una de tir sportiv deţinute ilegal, confiscate de poliţişti

Trei arme de vânătoare şi una de tir sportiv deţinute ilegal, confiscate de poliţişti

de Redacția Jurnalul    |    05 Aug 2024   •   23:15
Trei arme de vânătoare şi una de tir sportiv deţinute ilegal, confiscate de poliţişti

Doi bărbaţi din judeţul Botoşani deţineau ilegal patru arme, dintre care trei arme de vânătoare letale şi o armă de tir sportiv, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, armele au fost descoperite în urma unei acţiuni pe care poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au derulat-o duminică, cu scopul de prevenire şi combatere a faptelor de natură penală sau contravenţională la regimul armelor şi muniţiilor.

"În cadrul activităţilor au fost controlaţi posesorii de armă, doi dintre aceştia fiind depistaţi cu nereguli, constând în aceea că deţineau la domiciliu patru arme letale şi 81 de elemente de muniţie, fără respectarea prevederilor legale privind regimul armelor şi muniţiilor", a precizat oficialul IPJ Botoşani.

Faţă de cei doi posesori de arme a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare totală de peste 10.000 de lei. Totodată, armele au fost indisponibilizate şi le-a fost anulat dreptul de deţinere, port şi folosire a acestora.

AGERPRES

×