x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bucureștenii, grav afectați de lipsa căldurii. Mii de oameni stau în frig. Ce spune Termoenergetica

Bucureștenii, grav afectați de lipsa căldurii. Mii de oameni stau în frig. Ce spune Termoenergetica

08 Oct 2021   •   10:33
Bucureștenii, grav afectați de lipsa căldurii. Mii de oameni stau în frig. Ce spune Termoenergetica

Deși temperaturile au scăzut de multe zile în Capitală, mai ales pe timpul nopții, căldura lipsește din apartamentele locuitorilor racordate la rețelele municipalității. 

În pofida faptului că Termoenergetica a anunțat bucureștenii că începe probele pentru furnizarea agentului termic încă din luna septembrie, nu s-a întâmplat nimic.

Compania revine acum și spune că probele promise de luna trecută încep din noaptea de joi spre vineri dar numai pentrur școli, spitale, grădinițe, cămine de bătrâni și instituții de stat. Locuitorii Capitalei sunt lăsați astfel în frig.

Motivele invocate țin de învechirea infrastructurii și lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani, însă, deși de doi ani se lamentează și spun că înlocuiesc țevile și fac reparații, acestea par fără sfârșit. 

Conform Termoenergetica, procedura se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și starea de degradare cauzată de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani.

Societatea promite în zadar că  "toţi consumatorii vor beneficia în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire" și atrage atenția asociațiilor de proprietari că au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

×
Subiecte în articol: Termoenergetica