x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Carantină începând de miercuri în două localități din județul Bihor

Carantină începând de miercuri în două localități din județul Bihor

01 Dec 2020   •   15:53
Carantină începând de miercuri în două localități din județul Bihor

Două localități din județul Bihor vor intra în carantină începând de miercuri. Este vorba de localitățile Sighiștel și Nucet. În localitățile Fînaţe şi Câmpani carantina a fost prelungită timp de 7 zile, scrie Mediafax

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU) a adoptat marți măsurile de instituire a carantinei în localitățile Sighiștel și Nucet, precum și de prelungire a carantinei în localitățile Fînaţe şi Câmpani.

Carantina se aplică începând din 2 decembrie, pentru o perioadă de 14 zile în localitățile Sighiștel și Nucet și pentru o perioadă de 7 zile în localitățile Fînaţe şi Câmpani.

În localitățile carantinate intrarea și ieșirea sunt restricționate, cu anumite excepții, spre exemplu: transportul de persoane și de marfă, de materii prime, aprovizionarea populației, deplasarea la serviciu sau la unități de învățământ situate în afara zonei carantinate, activitățile agricole și urgențele medicale. Localnicii au obligația să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spații publice închise și deschise.

Nu se poate circula în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane, iar educația se desfășoară online.

Se interzic nunțile, botezurile, mesele festive, precum și activitățile pentru copii în spații închise, cum ar fi aniversările, locurile de joacă sau afterschool-urile.

Terasele, sălile de jocuri de noroc și saloanele de înfrumusețare sunt închise. Totodată, se suspendă activitățile culturale și de divertisment de tipul spectacolelor și concertelor, a activităților culturale, științifice și artistice, precum și a activităților și competițiilor sportive cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de profil.

De asemenea, se închid piețele, târgurile, oboarele și piețele de vechituri.

Activitățile comerciale se vor desfășura cu program de lucru limitat până la ora 20.00, cu excepția farmaciilor și a benzinăriilor care pot avea program non-stop, iar accesul în incintă se va efectua cu limitarea numărului de persoane, la maximum 30% din capacitate și cu respectarea normelor de distanțare fizică;

Slujbele religioase sunt permise în exteriorul clădirilor, cu respectarea normelor de 4 mp/persoană și a regulilor de protecție sanitară, precum și oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Circulația tuturor persoanelor din localitățile carantinate în afara locuinței/ gospodăriei în intervalul orar 06.00-22.00 este interzisă.

 

×
Subiecte în articol: carantină bihor