x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Directorul RATB: Gratuitatea ar trebui să fie compensată de municipalitate

Directorul RATB: Gratuitatea ar trebui să fie compensată de municipalitate

09 Iun 2016   •   18:54
Directorul RATB: Gratuitatea ar trebui să fie compensată de municipalitate
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Gratuitatea pentru transportul public bucureştean ar trebui să fie compensată de municipalitate şi, în aceste condiţii, nu ar fi "o gaură" pentru RATB, a declarat joi directorul general al regiei, Radu Paul Orzaţă.

El s-a aflat joi la sediul PSD, unde a discutat cu primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, despre problemele curente ale RATB, între care modernizarea parcului auto, scoaterea în trafic a tuturor mijloacelor de transport, dar şi variantele de implementare a gratuităţii în Bucureşti.

"Lucrurile încep să se mişte, avem speranţe mari că vor funcţiona mult mai bine decât până acum. Poate fi fezabil, de ce nu? (transportul gratuit - n.r.). În nişte condiţii optime, care să aducă performanţa transportului în comun, da. Trebuie îndeplinite mai multe condiţii ca să fie eficient pentru călători, pentru că, în traficul care este acum în Bucureşti, că sunt 100 sau 1.000 de autobuze, tot în aglomeraţie stau şi n-ar fi eficient. Trebuie în primul rând bandă unică", a afirmat Orzaţă.

Întrebat dacă banii n-ar reprezenta o problemă, el a spus: "E o problemă, dar gratuitatea asta ar trebui să fie compensată de municipalitate, nu? Există în bugetul primăriei (surse de finanţare - n.r.), probabil doamna primar general îşi va face socotelile, astfel încât să găsească finanţarea respectivă".

Potrivit directorului RATB, venitul la acest moment din bilete şi abonamente este în jur de 150 - 160 milioane de lei pe an, respectiv 30 - 35 % din bugetul RATB.

"Nu e o gaură, gratuitatea asta va fi susţinută de municipalitate, nu altfel", a completat el, întrebat cum va fi acoperită o viitoare "gaură". AGERPRES

×
Subiecte în articol: ratb transport gratuit