x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu de vegetație. Circulația trenurilor este blocată pe Magistrala 800 București - Constanța

Incendiu de vegetație. Circulația trenurilor este blocată pe Magistrala 800 București - Constanța

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2024   •   14:30
Incendiu de vegetație. Circulația trenurilor este blocată pe Magistrala 800 București - Constanța

Circulaţia feroviară este oprită pe Magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, din cauza unui incendiu de vegetaţie, care s-a extins până în apropierea căii ferate pe intervalul Palas - Valu lui Traian şi necesită intervenţia pompierilor militari, informează CFR SA.

Reprezentanţii echipajelor de intervenţie au interzis circulaţia trenurilor din ambele sensuri pe distanţa Palas - Valu lui Traian, pentru accesul şi intervenţiile cu autospecialele de stingere a incendiului.

În acest moment, două trenuri de rang - IR 1930 (Braşov - Constanţa) şi IR 11683 (Bucureşti Nord - Constanţa) - au fost oprite temporar în Valu lui Traian, acestea urmând să fie reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor de stingere a incendiului.

"Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Constanţa va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulaţie, odată cu finalizarea intervenţiilor desfăşurate de pompierii militari în zona respectivă", spun reprezentanţii CFR SA.

Administratorul infrastructurii feroviare dă asigurări că toate intervenţiile desfăşurate de echipele specializate pentru stingerea incendiilor de vegetaţie, care se extind până în zona căii ferate, au un rol esenţial în menţinerea siguranţei pe calea ferată. 

×