x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Inconștiență pe calea ferată: Șef de tren, prins băut la serviciu

Inconștiență pe calea ferată: Șef de tren, prins băut la serviciu

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2024   •   16:40
Inconștiență pe calea ferată: Șef de tren, prins băut la serviciu

Un șef de tren a fost prins de polițiștii din Dolj băut în timpul serviciului. Acesta a fost depistat în timpul Rail Action Day, organizată la nivel național în zilele de 27 și 28 iunie de polițiști.

Astfel, vineri, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Dolj au depistat un bărbat, aflat în timpul serviciului, în calitate de șef tren, care emana halenă alcoolică.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la IML Craiova, în vederea recoltării de probe biologice.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Potrivit IGPR, în perioada 27–28 iunie 2024, în cadrul acțiunii Rail Action Day – Active Shield, organizată la nivel european, sub egida RAILPO, au fost făcute verificări în 377 de staţii de cale ferată şi 421 de trenuri de călători.

Au fost legitimate 1.758 de persoane, controlate 76 de bagaje, au fost efectuate verificări la 12 case de bagaje și la un dulap prevăzut cu cheie pentru depunerea bagajelor.

De asemenea, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.450 de lei.

Totodată, au fost depistați 3 migranți și un minor lipsit de supraveghere.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sef tren baut