x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai multe localități din țară intră în carantină pentru 14 zile

Mai multe localități din țară intră în carantină pentru 14 zile

28 Noi 2020   •   14:30
Mai multe localități din țară intră în carantină pentru 14 zile
Sursa foto: Lucian Alecu

Mai multe localități din țară intră în carantină din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a emis ordine pentru instituirea carantinei în localitatea Vințu de Jos, din județul Alba, precum și la Cernavodă, Cumpăna, Târgușor din județul Constanța. Restricțiile se mențin timp de 14 zile.

În Cernavodă, Cumpăna, Târgușor din județul Constanța va fi instituită de sâmbătă, de la ora 20.00.

În Cernavodă, rata de incidență a cazurilor de Covid este de 6,16 la mia de loucitori, la fel ca în Cumpăna, iar în localitatea Târgușor incidența este de 8,10 la mia de locuitori.

Au fost stabilite și măsurile care se trebuie respectate în aceste localități și care vizează circulația persoanelor, organizarea de evenimente și de slujbe religioase.

Localitatea Vințu de Jos din județul Alba va intra în carantină duminică, la ora 6.00, ca urmare a ordinului șefului Departamentului pentru Situația de Urgență. 

„Vă informăm că în Monitorul Oficial nr 1155/27.11.2020 a fost publicat ordinul șefului DSU privind instituirea carantinării zonale în localitatea Vințu de Jos din județul Alba. Instituirea carantinei intră în vigoare începând cu data de 29.11.2020, orele 06.00”, a transmis Prefectura Alba.

În localitate rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 8,5 la mia de locuitori. Decizia a fost luată la propunerea CJSU Alba, în care sunt stabilite și măsurile care vor fi impuse.

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă cu excepția motivelor bine justificate prin Declarația pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Este permisă tranzitarea localității de către persoanele care nu au domiciliul acolo, fiind interzisă staționarea în localitate.

Slujbele religioase sunt permise doar în exteriorul lăcașurilor de cult, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc.

„Se permite oficierea sujbelor de înmormântare cu participarea a maxim 8 persoane în interior, iar în exterior cu participarea a maxim 20 de persoane”, se arată în decizia CJSU Alba.

Sunt permise deplasările la secțiile de votare în 6 decembrie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: alba carantina