x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan anunță scoaterea a 700 de tone de deșeuri din clădirea principală a Hanului Solacolu

Nicușor Dan anunță scoaterea a 700 de tone de deșeuri din clădirea principală a Hanului Solacolu

11 Iul 2024   •   19:00
Nicușor Dan anunță scoaterea a 700 de tone de deșeuri din clădirea principală a Hanului Solacolu
Sursa foto: facebook/Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi că 700 de tone de deșeuri au fost scoase din subsolul corpului principal de clădire, în timpul lucrărilor de recuperare a Hanului Solacolu.

„Continuăm lucrările de recuperare a Hanului Solacolu: nu mai puțin de 700 de tone de deșeuri au fost scoase din subsolul corpului principal de clădire”, a scris joi, pe Facebook, Nicușor Dan.

Conform acestuia, scoaterea deșeurilor a permis instalarea scheletului metalic care reprezintă structura necesară punerii în siguranță a clădirii.

În perioada următoare se vor degaja deșeurile și din celelalte două corpuri laterale de clădire, astfel încât și acestea să poată fi puse în siguranță.

Imobilul din Calea Moșilor nr.134-134A este monument istoric și a fost construit în anul 1859 de frații Solacolu. Inițial, clădirea a fost prima fabrică de paste făinoase din București. Fațada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe Calea Moșilor sau Podul Târgului de Afară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: nicusor dan deşeuri Hanul Solacolu