x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan, director interimar la ALPAB. Ce spune edilul general despre starea parcurilor

Nicușor Dan, director interimar la ALPAB. Ce spune edilul general despre starea parcurilor

26 Aug 2021   •   11:56
Nicușor Dan, director interimar la ALPAB. Ce spune edilul general despre starea parcurilor

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, l-a concediat pe directorul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB) și, până la numirea unei alte persoane, acesta va deține interimatul funcției. Este o problemă care pornește din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii, a spus edilul.

Primarul a spus că directorul demis nu a putut să rezolve problemele ivite „din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii”.

"Îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă, nu avem bani pentru parcuri, în următorii doi ani parcurile vor arăta altfel", a mai spus primarul capitalei.

Nicușor Dan a anunțat că va convoca o ședintă a Consiliului General. Aceasta va avea loc pe 1 septembrie, iar consilierii vor discuta despre desființarea companiei de parcuri, desființarea companiei de arbori și despre ridicarea exclusivității companiei de parcuri.

În ceea ce privește bugetul ALPAB, anul acesta societății i-au fost alocate „8-9 milioane de lei”, iar la rectificare a fost mărit la aproximativ 15 milioane de lei, a precizat primarul general.

Nicușor Dan a negat faptul că președintele PNL Ludovic Orban i-ar fi propus un nume pentru conducerea ALPAB.

„Ludovic Orban nu mi-a dat nicio indicație despre ce să fac eu la conducerea ALPAB, suntem oameni maturi, am discutat cu domnul Orban despre chestii administrative, politice”, a adăugat Dan.

La final, Nicușor Dan a anunțat că luni dimineață, 40 de oameni vor veni în Parcul Cișmigiu pentru a face curățenie. Ulterior, aceștia vor merge în parcurile Herăstrău și Carol.

Mediafax

×
Subiecte în articol: nicusor dan parcuri