x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Sectorului 2 anunță modificări importante în ceea ce privește râul Colentina

Primăria Sectorului 2 anunță modificări importante în ceea ce privește râul Colentina

22 Mar 2021   •   22:24
Primăria Sectorului 2 anunță modificări importante în ceea ce privește râul Colentina
Sursa foto: Lucian Alecu

Primăria Sectorului 2 anunță că modifică modul în care este administrată zona de pe malurile râului Colentina. Municipalitatea realizează o hartă cu numerele cadastrale din vecinătatea apei, reface malurile și schimbă modul în care se face curățenie.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță că este în plină desfășurare acțiunea de igienizare a apelor. Edilul susține că problemele depistate până acum sunt cronice: maluri erodate, construcții neautorizate în buza râului, acumulări de deșeuri semnificative.

Primarul Mihaiu mai spune că modul în care este administrată zona de pe malurile râului Colentina se schimbă în mod radical.

„Se lucrează acum la o hartă cu toate numerele cadastrale din vecinătatea apei. Ne asigurăm că zona de protecție a apei este respectată și că există acces pentru curățenie/întreținere. După igienizare vom reface malurile din zonele neregularizate și vom planta vegetație pentru o mai bună rezistență în timp. Tot acest efort ne obligă să ne asigurăm că pe viitor curățenia se păstrează. Vom intensifica monitorizarea vecinătății râului. Vom dezvolta infrastructura de colectare a deșeurilor în zonă pentru a descuraja aruncarea gunoaielor la întâmplare. Vom sancționa ferm fiecare abatere. Valoarea râului Colentina va fi scoasă la suprafață”, a anunțat Radu Mihaiu pe Facebook.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sector 2