x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șapte deținuți suspecți de infecție cu nou coronavirus, izolați la Jilava

Șapte deținuți suspecți de infecție cu nou coronavirus, izolați la Jilava

07 Mar 2020   •   16:25
Șapte deținuți suspecți de infecție cu nou coronavirus, izolați la Jilava

Administrația Națională a Penitenciarelor anunță că șapte deținuți au fost izolați într-un spațiu creat amenajat la Penitenciarul Jilava, după ce au fost suspecți de infecție cu COVID-19, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

ANP a elaborat un Plan de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu COVID-19 în rândul personalului și al persoanelor private de libertate. În cadrul acestui plan la nivelul Penitenciarului-Spital București-Jilava, a fost înființată o secție de izolare, amplasată într-un corp de clădire separat de celelalte secții medicale.

„În cadrul acestei secții sunt izolați și monitorizați medical șapte deținuți, cinci dintre aceștia fiind declarați negativ în urma testării pentru COVID-19. Pentru ceilalți doi deținuți, au fost recoltate probele, conform procedurilor, rezultatele fiind în așteptare. Totodată, toți contacții celor șapte deținuți sunt, în momentul de față, monitorizați din punct de vedere medical, coroborat cu aplicarea unor măsuri specifice de siguranță internă”, se arată în comunicatul transmis de ANP.

Pe lângă secția de la Jilava, ANP anunță că a instituit măsuri și la penitenciarele din țară pe măsură ce au apărut cazuri de infecție. De exemplu, la Penitenciarul Târgu-Jiu, ca urmare a primului caz de infectare confirmat în județul Gorj, au fost limitate activitățile cu deținuții în afara locurilor de deținere și acordarea recompenselor cu permisiunea de ieșire din penitenciar, astfel încât să se evite contactul cu persoanele din exterior.

Totodată, acordarea dreptului la vizită se realizează doar cu dispozitiv de separare. Pentru menținerea legăturii cu mediul de suport, deținuților li se permite accesul la telefoanele publice instalate in interiorul locurilor de deținere, pe tot parcursul zilei, aceștia putând beneficia inclusiv de dreptul la comunicări on-line, transmite ANP.

În ceea ce privește prezentarea la instanțele de judecată în vederea îndeplinirii unor procedurilor judiciare, administrațiile locurilor de deținere au posibilitatea să solicite audierea prin sistem video-conferință.

Doi dintre deținuții de la Penitenciarul Jilava, suspecți de coronavirus, au primit, sâmbătă, rezultatele, acestea fiind negative, au transmis reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

ANP a precizat, într-o informare de presă, că rezultatele testelor efectuate pentru cei doi deținuți aflați sub monitorizare medicală/izolare în cadrul Penitenciarului-Spital București Jilava sunt negative.

„Aceștia nu sunt infectați cu virusul COVID-19. Din considerente preventive, se va menține măsura de monitorizare medicală”, anunță ANP.

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că șapte deținuți au fost izolați într-un spațiu creat amenajat la Penitenciarul Jilava, după ce au fost suspecți de infecție cu COVID-19.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus detinuti jilava