x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spărgători de locuințe, prinși în flagrant de polițiștii din Capitală

Spărgători de locuințe, prinși în flagrant de polițiștii din Capitală

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2024   •   08:10
Spărgători de locuințe, prinși în flagrant de polițiștii din Capitală
Sursa foto: Hepta

Doi bărbați în vârstă de 56 de ani, suspectați în cazul mai multor furturi din locuințe din Capitală, au fost prinși în flagrant de polițiștii din Capitală. Prejudiciul creat de cei doi, care acționau cu predilecție în Sectorul 5, este de 220.000 de lei.

Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 19 Poliție au prins în flagrant și, ulterior, au reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 56 de ani, față de care se fac cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 220.000 de lei.

De fapt, în cursul lunii februarie 2024, la nivelul Secției 19 Poliție au fost înregistrate plângerile a trei persoane cu privire la furtul mai multor bunuri de valoare, din interiorul unor imobile, situate în Sectorul 5.

Oamenii legii au probe că în seara de 18 februarie 2024, în jurul orei 20.00, dar și câteva ore mai târziu, în baza unei înțelegeri prealabile, cei doi ar fi pătruns, în două rânduri, în interiorul unei locuințe din Sectorul 5, de unde ar fi sustras butelii de aragaz, un arzător de mână din alamă, aparate de sudură, o mașină de tăiat faianță electrică, prelungitoare, mânere de uși din alamă, mașini de șlefuit, diferite chei și surubelnițe, precum și alte scule electrice și mecanice, prejudiciul fiind estimat la 7.000 de lei.

Apoi, în 24 februarie 2024, în jurul orei 20.30, bărbații ar fi pătruns într-o altă locuință din Sectorul 5, de unde ar fi sustras acumulatori auto, baterii pentru sistemul de securitate ventilatoare, trei colaci cablu, cabluri electrice și scule, bunuri în valoare de aproximativ 10.000 de lei. În aceeași zi, în jurul orei 21.00, bănuiții ar fi escaladat gardului unui imobil, situat în același sector, apoi ar fi pătruns în interiorul locuinței, de unde ar fi sustras obiecte din inox și cupru, precum și toate cablurile de alimentare ale tuturor aparatelor electrocasnice din locuință, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de lei.

Din cercetări, s-a mai stabilit că, unul dintre bărbați ar fi valorificat bunurile sustrase din locuințe la un centru de colectare, o parte dintre acestea fiind recuperate și predate persoanelor vătătmate.

Aceștia au fost prinși în flagrant marți, în jurul orei 17.00, la scurt timp după ce au pătruns fără drept, într-un alt imobil din Sectorul 5, de unde au sustras două plase ce conțineau materiale neferoase (cupru), ce proveneau de la cablurile de iluminat din pereții imobilului.

Cei doi au fost imobilizați și duși la audieri, iar în baza probatoriului administrat, au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior, față de aceștia fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 19 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de furt calificat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spărgători locuinţe flagrant sector 5