x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Turiștii sunt avertizați să nu urce pe traseele închise din munţii Făgăraş

Turiștii sunt avertizați să nu urce pe traseele închise din munţii Făgăraş

04 Ian 2022   •   14:54
Turiștii sunt avertizați să nu urce pe traseele închise din munţii Făgăraş
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Turiștii sunt avertizați să nu urce pe traseele închise din munţii Făgăraş aflate la mare altitudine. Este vorba mai ales de versantul nordic, în judeţul Sibiu, transmite Consiliul Judeţean (CJ), pe Facebook.

"Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu face câteva recomandări iubitorilor muntelui pentru sezonul de iarnă, ca urmare a emiterii buletinelor nivometeorologice din ultima perioadă: Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor. Pentru prevenirea accidentelor montane, SPJ Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise".

Pe toată zona nordică a munţilor Făgăraş s-a format un strat de gheață, începând de la 1.200 metri. La Bâlea Lac acesta a ajuns la 1,67 metri.

"Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălţăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă. Alpiniştilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului le solicităm să anunţe SPJ Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia SALVAMONT pentru telefoane mobile", precizează salvamontiștii. 

×
Subiecte în articol: salvamont fagaras gheaţă