x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzatii - Judecatoarea Ciuca se da la PNA

Acuzatii - Judecatoarea Ciuca se da la PNA

02 Feb 2005   •   00:00

Fosta presedinta a Tribunalului Mures, judecatoarea Andreea Ciuca, a acuzat, ieri, Parchetul National Anticoruptie ca a solicitat, fara aviz din partea instantei supreme, operatorilor de telefonie fixa si mobila desfasuratorul convorbirilor de pe telefoanele ziaristilor si ale avocatului ei.

JUDECATOAREA "IT". Andreea Ciuca este suspectata ca ar fi accesat ilegal baza de date a Tribunalului Mures
"Am dovada ca procurorul PNA Marin Sandu a trimis societatilor de telefonie fixa si mobila adrese prin care le cere sa precizeze in scris si pe suport magnetic convorbirile efectuate de pe aceste telefoane. Unele dintre societatile de telefonie mobila si fixa au raspuns PNA cui apartin aceste telefoane si au trimis traficul convorbirilor din perioada 24 aprilie 2003-25 mai 2004", a declarat Andreea Ciuca, care a prezentat in cadrul unei conferinte de presa si copii ale documentelor respective.

AMENINTARI. PNA nu poate spune ca nu cunoastea faptul ca numarul 25.08.97 este al avocatului Lucian Badiu, pentru ca acesta este singurul numar pe care primesc comunicari de la PNA, a precizat judecatoarea Andreea Ciuca. Magistratul a amenintat ca este hotarata sa mearga "pana in panzele albe" in problema imixtiunii PNA in relatia avocat-client.

In replica la acuzele aduse de judecatoarea Andreea Ciuca, cu privire la suspiciunea interceptarii a 70 de telefoane, inclusiv ale unor ziaristi, procurorii PNA Mures, sub protectia anonimatului, au declarat ca de la numerele telefonice date publicitatii s-ar fi accesat ilegal sistemul informatic al Tribunalului Mures. "Din raportul expertilor IT rezulta ca datele converg spre ideea ca de la numerele de telefon date publicitatii s-ar fi accesat ilegal sistemul informatic al Tribunalului Mures. Aici nu este vorba de ziaristi, ci de telefoanele de la care s-a accesat sistemul", sustine sursa PNA. Reprezentantul PNA sustine ca judecatoarei Andreea Ciuca i-a fost prezentat materialul de urmarire penala si ca iesirea in presa cu acuze de genul interceptarii telefoanelor ziaristilor au ca scop distragerea atentiei opiniei publice de la dosarul respectiv si incercarea de intimidare a anchetatorilor. Trebuie spus ca fosta presedinta a Tribunalului Mures, judecatoarea Andreea Ciuca, a fost arestata in luna iunie 2003, in urma unui flagrant, pentru luare de mita. (Stefan Ormenisan)

×
Subiecte în articol: observator ciuca