x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Virgiliu Stroescu, despre alimentele care pot preveni cancerul

Medicul Virgiliu Stroescu, despre alimentele care pot preveni cancerul

de Redacția Jurnalul    |    18 Feb 2024   •   20:36
Medicul Virgiliu Stroescu, despre alimentele care pot preveni cancerul
Sursa foto: Captura Antena 3 CNN

Specialistul Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, a dezvăluit care sunt alimentele care ne pot proteja de cancer, dacă le consumăm zilnic.

Dr. Virgiliu Stroescu a fost prezent în platoul Antena 3 CNN, unde a vorbit despre obiceiurile culinare nesănătoase, care ne pun viața în pericol. 

Medicul a vorbit, printre altele, despre beneficiile postului intermitent și a subliniat că oamenii care obișnuiesc să mănânce seara își fac un mare rău.

"Postul intermitent este unul inteligent. Este puțin cam greu, dar este foarte bun. Pentru ca hrana să fie digerată, avem nevoie de glucide.

În momentul în care nu mai mâncăm o perioadă glucide și se duc toate rezervele, organismul metabolizează și reduce grăsimile.

Cea mai mare nenorocire pentru un om sănătos este să mănânce seara, pentru că își umple stomacul cu foarte multă hrană și se culcă, iar pentru că organismul trebuie să digere ceea ce a fost mâncat, totul se depune pe burtă, însă grăsimea abdominală este foarte toxică", a spus Dr. Virgiliu Stroescu.

Alimentele care vindecă

Potrivit medicului, există alimente care au puterea de a videca, fiind diferite de cele care sunt doar sănătoase.

Medicul dezvăluie că alimentele care sunt doar sănătoase sunt cele care nu pot fi consumate crude.

Pe de altă parte, alimentele care pot fi consumate ca atare, fără să fie nevoie să fie gătite, sunt cele care ne pot vindeca.

"Alimentele sănătoase sunt cele crude, care ne vindecă.  Alimentele care nu pot fi consumate crude (exemplu: fasolea, cartofii) sunt doar sănătoase, nu pot să ne și vindece.

Trebuie să mâncăm zilnic un pumn de nuci. Cine mănâncă un pumn de nuci nu face cancer. Nucile au seleniu, iar atunci când le consumăm, mâncăm seleniu organic.

De asemenea, usturoiul ne vindecă și ne curăță tot organismul. Nu trebuie să mănânci usturoi cum mănânci nuci, pentru că, în cantități mari, el poate provoca ulcer.

Cu toate acestea, dacă îl consumăm în cantități mici, este extraordinar. Usturoiul este mic, dar foarte puternic", a spus Dr. Virgiliu Stroescu, la Antena 3 CNN.

×