x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Americanii anunţă exerciţii militare comune cu azerii pe teritoriul României

Americanii anunţă exerciţii militare comune cu azerii pe teritoriul României

de Robert Veress    |    02 Iul 2011   •   09:18

Peste o suta de soldati azeri vor participa la exercitii comune cu soldati americani, pe teritoriul Romaniei, in decursul lunii viitoare, anunta The Bug Pit - sursa de informatii in domeniul strategiilor militare si al securitatii al eurasianet.org, citandu-l pe ambasadorul american la Baku, Matthew Brzya.

Intr-un interviu acordat saptamana trecuta, publicatiei azere Trend, Bryza a declarat ca exercitiile comune din Romania au fost agreate in decursul vizitei unui oficial militar american (de la Pentagon) la Baku.

Iulian Fota, consilierul presedintelui Traian Basescu pe probleme militare spune ca nu a auzit de exercitiile pe care soldatii americani si azeri pe vor efectua, in august, in Romania. "Aceste lucruri nu tin de deciziile strategice pe care CSAT-ul le ia, ci sunt de competenta Guvernului, a Ministerului Apararii", a declarat Fota, pentru jurnalul.ro.

Surse din Ministerul Apararii sustin ca exercitiile se vor desfasura la Babadag, la ele urmand a participa si soldati romani, ucrainieni si macedoneni.

Relatiile americano-azere s-au racit dupa ce autoritatile de la Baku au anulat, fara explicatii convingatoare (pentru americani), exercitiile comune ce ar fi trebuit sa se desfasoare in Azerbaidjan, in anii anteriori.

Prin acordul parafat saptamana trecuta, se stabileste un compromis, pentru a linisti spiritele aprinse in Rusia si Iran, care nu vedeau cu ochi buni exercitiile militare desfasurate in statul vecin.

×