x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atac cibernetic la Primăria Sectorului 5: Hackerii cer răscumpărare de 5 milioane de dolari. Piedone nu cedează

Atac cibernetic la Primăria Sectorului 5: Hackerii cer răscumpărare de 5 milioane de dolari. Piedone nu cedează

de Redacția Jurnalul    |    26 Oct 2024   •   20:07
Atac cibernetic la Primăria Sectorului 5: Hackerii cer răscumpărare de 5 milioane de dolari. Piedone nu cedează

Primăria Sectorului 5 a anunțat sâmbătă într-o postare pe Facebook un atac cibernetic asupra serverelor instituţiei, menționând că hackerii cer răscumpărare cinci milioane de dolari. Cristian Popescu Piedone a anunțat că nu va ceda în faţa unor astfel de atacuri.

Sâmbătă dimineață, angajații Primăriei Sectorului 5 au raportat că centrala telefonică a instituției nu funcționează. În urma sesizării, compania responsabilă de mentenanță a fost chemată să remedieze problema, iar investigațiile au arătat că serverele Primăriei au fost supuse unui atac cibernetic.

Pe ecranele serverelor atacate a apărut un mesaj din partea hackerilor, care solicită o răscumpărare de 5 milioane de dolari.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 5 au contactat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, precum și oficialii Directoratului Național de Securitate Cibernetică, pentru a urma toți pașii necesari în rezolvarea acestei situații.

Oficialii menționează că doar serverele din sediul Primăriei Sectorului 5, situat în Fabrica de Chibrituri, au fost afectate; cele ale altor direcții care funcționează în locații diferite nu au fost compromise.

„Nu voi ceda în fața unor astfel de atacuri și nu voi plăti suma cerută de teroriștii cibernetici. Vreau să-i mulțumesc ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, și reprezentanților DNSC pentru că au intervenit prompt. După remedierea situației, vom implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a ne asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×