x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocata lui Cioacă zice că infracţiunea e un “caz de familie”

Avocata lui Cioacă zice că infracţiunea e un “caz de familie”

de Adriana Oprea-Popescu    |    26 Mai 2009   •   00:00

La termenul de ieri al procesului în care Cristian Cioacă este inculpat pentru infracţiuni informatice, avocata lui, Maria Vasii, a invocat nulitatea actului de sesizare şi a cerut instanţei restituirea dosarului la DIICOT.



În pledoaria ei, avocata susţine că accesarea fără drept a mail-urilor Elodiei Ghinescu de către Cristian Cioacă nu constituie o infracţiune, pentru că "este vorba despre un caz privat, de familie, iar dispariţia soţiei sale justifică atitudinea clientului meu".

Maria Vasii mai susţine că nu au fost respectate procedurile, dând ca exemplu cazul celuilalt inculpat, Niţu Adrian, căruia i s-ar fi prezentat materialul de urmărire penală fără să fie asistat de vreun avocat. La rândul său, actualul apărător din oficiu al lui Niţu a cerut instanţei restituirea dosarului, declarând şi el că gestul hacker-ului care a spart căsuţele de mail nu poate fi considerat infracţiune, deoarece "nu s-a încălcat un interes naţional".

Procuror de şedinţă a fost însuşi Cristian Ichim, cel care a şi instrumentat acest dosar. Cu Codul de Procedură Penală în mână, el a demontat pledoariile apărării şi a precizat că ancheta a fost făcută în spiritul legii.

La rândul său, avocata părţii civile, Crina Radu, a precizat în faţa instanţei că "nu putem spune că inculpatul Cristian Cioacă a căutat în adresa de mail a Elodiei Ghinescu pentru a afla unde este aceasta. Pentru că a intrat în adresa de mail, iar acest lucru nu a fost adus la cunoştinţa organelor abilitate la acel moment, care se ocupau de soluţionarea dosarului de dispariţie. Se încearcă tergiversarea acestui proces penal".
Judecătoarea a fixat un nou termen pentru data de 15 iunie.

×
Subiecte în articol: observator