x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bazac: Virusul H1N1, extrem de puternic

Bazac: Virusul H1N1, extrem de puternic

10 Mai 2009   •   00:00

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a atras atenţia că virusul H1N1 rămâne în continuare extrem de puternic, numărul cazurilor fiind în creştere, iar mortalitatea mult mai ridicată decât în cazul gripei sezoniere, informează Agerpres.

'Vom constata că la 3.278 de cazuri (raportate la nivel mondial duminică - n.r.) cu 48 de decese, mortalitatea este de aproape 1,7%, în condiţiile în care mortalitatea prin gripa sezonieră este de 0,1%', a declarat astăzi Bazac.

Ion Bazac insitat că măsurile de igienă personală sunt cele care pot împiedica apariţia visurului în România.

'Cu cât aceste măsuri de igienă sunt luate mai devreme şi dacă ele sunt respectate aşa cum Ministerul Sănătăţii le-a indicat, cu atât populaţia poate fi mai bine protejată de infectarea cu H1N1', a subliniat ministrul.

În SUA, în ultimele 48 de ore, cazurile s-au dublat, de la 896 de la cazuri, câte erau vineri, la 1.639 de cazuri confirmate duminică, iar în Canada a apărut primul caz de deces.

În UE au fost confirmate 173 de cazuri, cel mai recent fiind cel din Polonia, după cele din Finlanda şi Norvegia.

Bazac a afirmat că 28 de cazuri sunt cu transmitere secundară. Au mai fost raportate cazuri în Argentina, Australia, Brazilia, Japonia şi Panama. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator