x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti - Se caută spaţii pentru grădiniţe

Bucureşti - Se caută spaţii pentru grădiniţe

de Alina Gavrila    |    13 Mar 2008   •   00:00

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a trimis o notă fiecărei şcoli din Bucureşti pentru a identifica spaţiile libere în vederea amenajării de clase de grădiniţă până la începutul anului şcolar 2008-2009, a declarat inspectorul Marian Banu.



Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a trimis o notă fiecărei şcoli din Bucureşti pentru a identifica spaţiile libere în vederea amenajării de clase de grădiniţă până la începutul anului şcolar 2008-2009, a declarat inspectorul Marian Banu.
"Sperăm ca în cursul zilei de joi să primim şi raportările din partea unităţilor de învăţământ şi vom face centralizarea”, a afirmat Banu. Potrivit reprezentantului ISMB, în Bucureşti funcţionează aproximativ 180 de grădiniţe de stat, iar dintre acestea doar 150 au personalitate juridică.


SUPRADIMENSIONARE. "În grădiniţele de stat din Bucureşti, dacă ar fi să respectăm normele, grupele ar fi de 20 de preşcolari, dar sunt supradimensionate pentru a cuprinde cât mai mulţi şi astfel grupele ajung şi la 33 de copii. Locuri disponibile în grădiniţe, după limita normală, sunt 25.000, dar prin supradimensionarea grupelor cuprindem 36.000 de copii, în condiţiile în care ar fi 57.000 de copii de vârsta grădiniţei, dar părinţii nu îi înscriu deocamdată în sistemul de învăţământ preşcolar. În anul 2008-2009, anticipăm o creştere a numărului de cereri. Nu putem să lăsăm părinţii să plângă la poarta grădiniţei. Până la urmă, vom vedea cum vom face şi vom rezolva solicitările. ISMB suplimenteză în fiecare an numărul de grupe cu 100”, a explicat Banu. În opinia sa, în 2-3 ani, criza locurilor în grădiniţele de stat ar trebui să dispară.

"Nu se poate vorbi de un deficit în momentul de faţă. Există şi părinţi care nu-şi dau copiii la grădiniţă. Unii părinţi ţin neapărat să-şi dea copilul la o anumită grădiniţă şi de aici apare senzaţia lipsei de locuri în grădiniţe”, a declarat Mihaela Suciu, consilier al ministrului Educaţiei. Ea a precizat că la începutul anului şcolar 2007-2008, erau recenzaţi 878.627 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, iar numărul de locuri disponibile în grădiniţe era de 647.127.

Taxa lunară pentru un loc într-o grădiniţă de stat ajunge la 200 de lei. Reînscrierile în grădiniţe se vor desfăşura în perioada aprilie-mai, iar înscrierile în grupa mică vor începe la 1 iunie.
    

×
Subiecte în articol: observator gradinite