x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campania socială "SOS! Copilăria" a strâns peste 50.000 de euro

Campania socială "SOS! Copilăria" a strâns peste 50.000 de euro

05 Apr 2010   •   00:00
 Campania socială "SOS! Copilăria" a strâns peste 50.000 de euro

De Sfintele Sărbători de Paşti, românii au înţeles mesajul transmis de Europa FM şi SOS Satele Copiilor prin campania socială "SOS! Copilăria". 26.367 de mesaje au fost trimise prin SMS la 877, ceea ce înseamnă că în doar 3 zile de la lansarea apelului, s-au stâns 52.743 de euro pentru copii. Românii au dat astfel dovadă încă o dată de faptul că se gândesc la semenii lor, în cazul acesta la soarta copiilor fără posibilităţi financiare şi nu numai, din ţara noastră.

"Rezultatele de până acum ne bucură foarte tare. Noi, toată echipa de la Europa FM, ne-am concentrat toate forţele pentru a lupta cu succes pentru aceşti micuţi, pentru a le face viaţa un pic mai bună, pentru a le aduce un zâmbet. Le mulţumim tuturor ascultătorilor noştri, care ne-au arătat încă o dată că au suflet mare, că se implică activ în problemele altora şi că sunt solidari cu cei mai puţini norocoşi decât ei. Am ascultat şi am difuzat şi pe post povestea unei doamne, cu venituri extrem mici, dar care a ţinut neaparat să doneze 2 euro din puţinul ei. Ea şi-a amintit de copilăria ei plină de lipsuri materiale, în care ea şi fraţii ei se jucau cu o minge improvizată din cârpe, căci părinţii lor nu aveau bani să le cumpere jucării. Iată că avem printre noi o grămadă de oameni buni, de exemple pozitive", au povestit Bogdan Miu şi Monica Anghel.

Dintre cei peste 52.000 de euro donaţi de ascultătorii Europa FM, peste 10.000 de euro s-au strâns în timpul ediţiei din Vinerea Mare a emisiunii "Deşteptarea", realizată de Monica şi Bogdan. Tot în Vinerea Mare, pe tot parcursul zilei, unii dintre cei mai mari şi valoroşi români, şi-au dat concursul în aceast demers. Cristi Chivu (Ambasador SOS Satele Copiilor), Angela Gheorghiu, Răzvan Lucescu, Mihaela Rădulescu, Ilie Năstase, Sorana Cârstea, Bogdan Lobonţ, Ciprian Marica, Dana Nălbaru (Ambasador SOS Satele Copiilor), Gică Popescu, Miţă de la Bere Gratis, Flavius Buzilă (Hara), Emeric Ienei şi alţii au povestit fiecare despre copilăria lui şi despre importanţa de a fi fericit, vesel, ocrotit şi susţinut în această perioadă a vieţii.

Nu puţini au fost cei care şi-au adus aminte de copilărie. "Pot spune că am avut o copilărie diferită faţă de ceilalţi copii de vârsta mea pentru că am început tenisul la 4 ani. L a 5 ani, îmi petreceam cate cinci-şase ore pe zi pe terenul de tenis şi nu puteam să ies în faţa blocului să mă joc sau să fac alte lucruri de acest gen. Pot să spun că am avut o copilarie cu foarte multe sacrificii, însă nu regret nimic şi cred că tot ceea ce am facut atunci mă ajută azi",a declarat Sorana Cârstea . "Am simţit nevoia că trebuie să ajut şi să fiu alături copiilor. Ceea ce facem noi astăzi este un gest mic care are o semnificaţie enormă pentru copii. Un SMS pentru noi nu poate însemna nimic, însă pentru un copilaţ înseamnă enorm", a afirmat sportiva.

Răzvan Lucescu a stat vineri, 2 aprilie, de vorbă cu George Zafiu în cadrul emisiunii "Europa Express". Selecţionerul echipei naţionale a povestit despre momentele frumoase trăite în copilărie alături de părinţii săi, dar şi despre căsnicia sa. "Am avut o copilărie foarte frumoasă. Am avut şansa să am doi părinţi extraordinari şi cred că foarte mulţi copii şi probabil foarte multe familii şi-ar dori să fie aşa uniţi cum am fost noi. Faptul că am avut astfel de părinţi, mi-a dat o încredere foarte mare, i-am văzut pe ai mei cum s-au comportat şi cred că acest lucru a fost un exemplu pentru mine şi am şi eu deja 20 de ani de căsnicie", a declarat Răzvan.

Angela Gheorghiu şi-a adus aminte de copilăria petrecută la Adjud, unde a fost încurajată de părinţi şi de profesori să îşi dezvolte talentul. "Copilăria mea a fost undeva într-un orăşel de provincie, Adjud, Vrancea. Un oraşel în care am învăţat primele clase. Am facut şi atletism pe vremea aceea. Dar cel mai mult am fost ajutată şi susţinută de familie, părinţi, dar şi de şcoală pentru darul care mi l-a lăsat Dumnezeu de pe vremea aceea. Aveam 6 ani şi începusem deja să cânt în mod serios", a povestit soprana.

Deşi a avut o copilărie grea, mama lui decedând când avea doar 12 ani, Emeric Ienei nu a renunţat la şcoală, dar nici la fotbal. "M-am născut la Arad şi copilăria mea a fost destul de grea pentru că la 12 ani mama mea a murit. Tatăl meu era tânăr, avea 40 de ani şi trebuia să îşi refacă viaţa, dar eu nu prea m-am înţeles cu fosta mea mamă vitregă. Norocul meu a fost că atunci deja eram cooptat în grupul de copii de la UTA Arad şi acolo am primit o masa pe zi. Şcoala şi fotbalul au fost viaţa mea",a declarat Emeric Ienei. "Eu spun că pământul românesc este destul de fertil pentru fotbal. Ce facem cu copiii noştri? Cu educaţia stăm foarte, foarte rău şi asta pentru că părinţii pleacă în străinătate. Copiii rămân singuri acasă cu bunicii, care nu au putere să îi disciplineze pe aceşti copii", a adăugat Ienei.

Campania "SOS! Copilăria" continuă până pe 30 aprilie şi toţi cei care vor să ajute copiii din România să beneficieze de dreptul la o familie iubitoare şi dezvoltarea într-un mediu plin de dragoste, respect şi siguranţă, o pot trimiţând un SMS în valoare de 2 euro  în toată această perioadă la 877, în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote. Nu se percepe TVA. 
 

×
Subiecte în articol: mass-media