x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce judecători le iau locul, în CSM, lui Cristi Danileț și Alina Ghica

Ce judecători le iau locul, în CSM, lui Cristi Danileț și Alina Ghica

28 Feb 2013   •   14:34
Ce judecători le iau locul, în CSM, lui Cristi Danileț și Alina Ghica

Judecatorul Viorel Mihai Tudoran de la Curtea de Ploiesti si judecatoarea Elena Popescu de la Judecatoria Targu Jiu ii vor inlocui pe proaspat revocatii din CSM, judecatorii Cristi Vasilica Danilet si Alina Nicoleta Ghica. Cei doi magistrati vor asigura interimatul pentru functiile de membru in Consiliul Superior al Magistaturii, ramase vacante dupa ce Plenul CSM a decis in sedinta de marti, 26 februarie 2013, revocarea judecatorilor Danilet si Ghica. Judecatorii Tudoran si Popescu vor asigura interimatul pana la data la care va fi finalizata procedura alegerii noilor membri ai Consiliului, in urma intrunirilor adunarilor generale ale judecatorilor de la judecatoriile si curtile de apel din tara, scrie luju.ro.

La alegerile din noiembrie 2010 organizate pentru ocuparea functiilor de membru in cadrul CSM, Elena Popescu s-a clasat pe locul 3 in preferintele judecatorilor electori, obtinand 597 de voturi, in timp ce Danilet obtinea 941 de voturi, iar judecatorul Marius Tudose 1.144 de voturi.
Viorel Mihai Tudoran s-a clasat pe pozitia a doua la alegerile organizate in iunie 2011, obtinand 169 de voturi din partea judecatorilor, in timp ce judecatoarea recent revocata, Alina Ghica, a primit votul de incredere a 326 de judecatori ai curtilor de apel.
La alegerile din 2011 pentru ocuparea functiei lasate libere in CSM de judecatorul Dan Lupascu, judecatorul Mihai Viorel Tudoran a criticat activitatea din CSM, acuzandu-i pe membri Consiliului ca “joaca la doua capete”, exprimandu-si in acelasi timp dezamagirea fata de activitatea pe care acestia au desfasurat-o pana la acea data.

×