x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 2.500 de cereri de azil înregistrate de polițiștii de imigrări în primul trimestru al acestui an

Peste 2.500 de cereri de azil înregistrate de polițiștii de imigrări în primul trimestru al acestui an

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2023   •   20:05
Peste 2.500 de cereri de azil înregistrate de polițiștii de imigrări în primul trimestru al acestui an
Sursa foto: Hepta

Peste 2.500 de cereri de azil au fost înregistrate, la nivel naţional, în primul trimestru al acestui an, a informat, luni, Inspectoratul General pentru Imigrări.

Potrivit unui comunicat al IGI, în primul trimestru al acestui an au fost emise 7.124 de permise de şedere pentru beneficiarii de protecţie temporară.

"Cererea de azil poate fi depusă personal, de oricare străin, aflat pe teritoriul României sau într-un punct pentru trecerea frontierei de stat. O persoană este considerată solicitant de azil din momentul manifestării de voinţă, exprimate în scris sau oral, în faţa autorităţilor competente, din care să rezulte că aceasta solicită protecţia statului român. În cazul străinilor minori, cererile de azil pot fi depuse de reprezentantul legal. Minorii care au împlinit vârsta de 14 ani pot depune cereri de azil în nume propriu", susţine Inspectoratul.

De asemenea, arată IGI, dacă un străin se adresează cu o cerere/memoriu/petiţie în care menţionează că doreşte o formă de protecţie în Romania, i se comunică în scris că este necesar să se prezinte personal la autorităţile competente să primească astfel de cereri.

Cererile de azil depuse în afara teritoriului României nu sunt admise.

×
Subiecte în articol: cereri azil