x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CET Braşov calcă pe bec

CET Braşov calcă pe bec

07 Mar 2008   •   00:00

În ciuda neregulilor găsite la CET Braşov, oamenii vor fi nevoiţi să îşi plătească facturile gigantice la întreţinere din lunile de iarnă. Problema celor 40 de familii este departe de a se fi rezolvat, în condiţiile în care sumele mari pentru căldură rămân neschimbate.

În ciuda neregulilor găsite la CET Braşov, oamenii vor fi nevoiţi să îşi plătească facturile gigantice la întreţinere din lunile de iarnă. Problema celor 40 de familii este departe de a se fi rezolvat, în condiţiile în care sumele mari pentru căldură rămân neschimbate. În urmă cu câteva săptămâni, braşovenii au sesizat Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, speriaţi de imposibilitatea de a plăti facturile de peste 3.000 lei. Controlul efectuat la CET Braşov s-a lăsat totuşi cu amenzi de 4.000 de lei. “Nu au respectat condiţiile prescrise, respectiv nu au putut să facă dovada evidenţierii parametrilor de furnizare a energiei termice pentru lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie”, a declarat reprezentantul OJPC Braşov. Mai mult decât atât, OPC a cerut recalcularea facturilor pentru ultimele trei luni.

 

Şi la Suceava, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a primit peste 20 de reclamaţii de la oamenii care sunt nemulţumiţi de facturile mari de la căldură şi de repartitoare. În urma sesizărilor venite din mai multe colţuri ale ţării, Ministerul de Interne a demarat o serie de controale. Neregulile găsite au fost amendate, dar legea nu a permis taxarea greşelilor cu sume mai mari de 2.000 de lei noi. Şase furnizori de energie termică din tot atâtea oraşe au fost amendaţi de către autorităţile din domeniul energetic.

×
Subiecte în articol: observator