x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CGMB a aprobat PUZ pentru linia M4 de metrou, tronson Gara de Nord - Gara Progresul

CGMB a aprobat PUZ pentru linia M4 de metrou, tronson Gara de Nord - Gara Progresul

de Redacția Jurnalul    |    29 Iul 2023   •   06:20
CGMB a aprobat PUZ pentru linia M4 de metrou, tronson Gara de Nord - Gara Progresul

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de vineri, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru linia M4 de metrou, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul.

Conform proiectului, se instituie zona de protecţie şi siguranţă a Liniei M4 de metrou, tronson Gara de Nord - Gara Progresul. În zona minimă de protecţie a metroului este interzisă amplasarea oricăror construcţii provizorii sau definitive. Totodată, în zona minimă de siguranţă a metroului este obligatorie solicitarea acordului de construire la amplasarea oricăror construcţii noi civile sau industriale, inclusiv pentru plantarea de arbori.

În vederea emiterii autorizaţiei de construire, pentru staţii şi interstaţii, "sunt necesare în mod obligatoriu" întocmirea de documentaţii de urbanism tip PUD/PUZ conform legii, pentru amplasamentele situate în zone construite protejate, iar pentru restul amplasamentelor aferente traseului de metrou se va solicita avizul arhitectului-şef al Municipiului Bucureşti. "Astfel, se vor identifica soluţii de amenajare peisagistică şi arhitectural-urbanistică şi se va studia imaginea urbană pentru toate obiectivele supraterane propuse", prevede actul normativ

×