x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CGMB va lua în discuţie joi două proiecte vizând patrimoniul natural al parcurilor Cişmigiu şi Carol

CGMB va lua în discuţie joi două proiecte vizând patrimoniul natural al parcurilor Cişmigiu şi Carol

de Agerpres    |    24 Mar 2014   •   15:04
CGMB va lua în discuţie joi două proiecte vizând patrimoniul natural al parcurilor Cişmigiu şi Carol

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va lua în discuţie joi două proiecte în valoare de 85.000 de euro fiecare vizând conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului natural al parcurilor Cişmigiu, respectiv Carol, prin accesarea de granturi financiare oferite de Guvernul norvegian.

Programele sunt finanţate 100% din fonduri nerambursabile, termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte pentru a fi validate şi transmise autorităţii competente fiind 24 aprilie.

Potrivit proiectului de hotărâre privind parcul Cişmigiu, se urmăreşte protejarea arborilor ocrotiţi pentru punerea acestora în valoare prin asigurarea lucrărilor fitosanitare şi de toaletare, precum şi amplasarea elementelor de informare a publicului în scopul conştientizării importanţei acestor copaci.

În Parcul Cişmigiu sunt arbori ocrotiţi din speciile Platanus, Torreya nucifersa, Torreya californica, respectiv Cedrus atlantica care în prezent nu sunt puşi în valoare pe măsura atributului lor de vestigii naturale, mai relevă sursa citată.

La rândul său, proiectul referitor la Parcul Carol precizează că lucrările aferente pentru punerea în valoare a patrimoniului natural reprezentat de arborii ocrotiţi presupun efectuarea de lucrări fitosanitare, de toaletare, executare şi montare a elementelor de protecţie/susţinere şi amplasarea elementelor informative şi iluminat peisagistic.

Parcul Carol reprezintă un reper în peisajul bucureştean, reunind valori culturale, istorice, într-un cadru caracterizat de un material dendrologic ce cuprinde atât exemplare de copaci înscrişi pe lista arborilor ocrotiţi, cât şi unele cu atribute de monumente ale naturii, se mai arată în proiect. 

×