x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă: Știu să fac sarmale oltenești

Nicolae Ciucă: Știu să fac sarmale oltenești

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2023   •   14:00
Nicolae Ciucă: Știu să fac sarmale oltenești
Sursa foto: Facebook

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune că va găti alături de soția sa în preajma sărbătorilor de Crăciun: „Știu să fac sarmale oltenești”

„Știu să fac sarmale, știu să fac sarmale oltenești. În Oltenia, în afară de varză când se împachetează carnea în foile de varză, mai există niște ardei ardei roșii oltenii le spun raci, pentru că sunt roșii, care se usucă la streașina casei după ce se culeg și se lăsă se usucă și se păstrează acolo. Când se fac sarmale, se opăresc în apă, li se scot semințele și se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale și se pun printre sarmale. Sunt ușor picanți și dau și un gust aparte la sarmale. Așa se fac sarmalele. Mă străduiesc să fiu responsabil”, spune la DC News liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă face și cozonaci, el spune că îi place să facă pâine.

„Pâine, îmi place să fac pâine, îmi place să frământ aluatul, ca atunci când primești o problemă și trebuie să începi să frămânți, o întorci pe toate părțile, o răsucești o amesteci, până la urmă să iasă o pâine bună sau o soluție bună”, menționează el.

El îi încurajează pe români să meargă la biserică de Crăciun.

„Este locul unde ne întâlnim cu comunitate, este locul unde putem să mai stăm de vorbă și după, este absolut fascinant când acolo pe masă în biserică se fiecare aduce ba pentru omenire, să aibă ceva pe masă și să rămână să mai discute. Plus, este foarte importantă predica preoților, iar preoții cu har ne fac să înțelegem mai bine tot ceea ce se citește din Evanghelie duminica. Nu strică să ne apropiem de Dumnezeu și să înțelegem că de acolo vine rostul nostru”, încheie Ciucă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca sarmale Crăciun