x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Nu ne bombardează nimeni! Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente

Ciucă: Nu ne bombardează nimeni! Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2024   •   19:22
Ciucă: Nu ne bombardează nimeni! Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente
Sursa foto: Hepta

„Nu ne bombardează nimeni. Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente, care au fost deja distruse”, spune Nicolae Ciucă.

„Când discutăm despre orice fel de amenințare la adresa securității noastre, cel mai important lucru pe care îl putem face este să tratăm situația cu calm. Știu că orice știre despre căderea unor drone pe teritoriul României poate provoca neliniște și reacții pripite. Dar, fără o evaluare adecvată a situației și fără cunoașterea contextului geopolitic și militar, orice declarații incisive din partea liderilor politici ar face mai mult rău decât bine. Nu ne bombardează nimeni. Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente, care au fost deja distruse. Experții noștri militari monitorizează situația și fac totul pentru a păstra siguranța românilor”, a scris Ciucă pe Facebook.

Acesta adaugă că nu putem doborî rachete sau drone din spațiul aerian ucrainean, indiferent cât de aproape de România ar zbura ele, pentru că ar fi ilegal: „Dacă ne uităm în spațiu nostru aerian, vedem că nu avem în ce să tragem. Pentru a schimba această stare de fapt, România ar trebui să negocieze cu conducerea NATO și cu Ucraina condiții de utilizare a sistemelor noastre de apărare aeriană în spațiul aerian ucrainean. Punerea în practică a unui asemenea plan ar implica foarte multe demersuri. România este în siguranță. Suntem în continuă comunicare și coordonare cu aliații, mai ales cu țările din Flancul Estic al NATO. Armata noastră monitorizează toate amenințările posibile. În timp ce alții își folosesc energia și timpul pentru a inventa și a arunca acuzații false pe rețelele de socializare, militarii noștri lucrează în mod profesionist și fără să facă agitație pe internet. Să le fim recunoscători”.

(sursa: Mediafax)

Andreea Tobias, andreeat@mediafax.ro

Keywords:CIUCĂ, TULCEA

×
Subiecte în articol: ciuca Tulcea resturi echipamente