x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciudăţenii la Acvila

Ciudăţenii la Acvila

de Mara Raducanu    |    Magda Colgiu    |    16 Mai 2009   •   00:00
Ciudăţenii la Acvila
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Prezervative, tatuaje, lenjerii pastelate, skiuri şi mănuşi de box, toate achiziţionate din bani publici de Unitatea Specială Acvila. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile descoperite la această unitate în inventarul efectuat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.



Conform unor oficiali din cadrul Jandarmeriei Române, cei însărcinaţi cu inventarierea bunurilor au numărat 1.000 de genţi, a căror valoare este de 10 milioane de lei bucata, în condiţiile în care Acvila avea 83 de componenţi (doar 40 de luptători).

De asemenea, fiecare component avea cel puţin trei perechi de schiuri, cinci perechi de bocanci, două echipamente pentru scufundări, 6-7 perechi de mănuşi, între care şi de box, iar dotările erau cumpărate la preţuri supraevaluate. Spre exemplu, o vestă antiglonţ a fost achiziţionată de jandarmi cu 22 de milioane de lei, iar de Acvila cu 147 de milioane.

Cele mai multe achiziţii au fost făcute la preţuri exorbitante. În parcul auto al unităţii s-au găsit numai maşini scumpe şi motociclete. Inventarierea a mai scos la iveală faptul că luptătorii Acvila purtau tricouri, a căror valoare era de un milion de lei, o singură dată, apoi le casau. Lenjeria achiziţionată pentru luptători era viu colorată, respectiv roz, bleo, violet etc.

Mai mult, s-a constatat că luptătorii Acvila beneficiau de consultanţă pentru tatuaje, dar şi tatuaje efectuate la sediul unităţii, pe bani publici. La fel, din bani publici erau decontate şi tratamentele de întreţinere şi depilarea totală a luptătorilor. Decontau chiar şi prezervativele, susţin aceeleaşi surse.

×
Subiecte în articol: observator