x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Combatere şi Prevenire a Terorismului

Combatere şi Prevenire a Terorismului

07 Mar 2008   •   00:00
Combatere şi Prevenire a Terorismului

Forţele Sistemului Naţional de Combatere şi Prevenire a Terorismului au simulat ieri în Capitală  anihilarea unui “atac terorist” comis în apropierea unui hotel  asupra unor demnitari. Simularea a fost făcută în contextul pregătirilor pentru organizarea summit-ului NATO de la Bucureşti. Scenariul exerciţiului a constat în atacarea unui pachet de securitate al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), două persoane fiind luate ostatice într-un punct al hotelului.

Forţele Sistemului Naţional de Combatere şi Prevenire a Terorismului au simulat ieri în Capitală  anihilarea unui “atac terorist” comis în apropierea unui hotel  asupra unor demnitari. Simularea a fost făcută în contextul pregătirilor pentru organizarea summit-ului NATO de la Bucureşti. Scenariul exerciţiului a constat în atacarea unui pachet de securitate al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), două persoane fiind luate ostatice într-un punct al hotelului. (Mara Răducanu)

 

 

 

ALEGERI locale - Preoţii, candidaţi independenţi

Sfântul Sinod al BOR a decis ieri că preoţii vor putea candida pentru un mandat de consilier local, cu condiţia să fie candidaţi independenţi şi să obţină acordul episcopului din zonă. Dacă se va constata însă că, pe parcursul mandatului, preoţii-consilieri locali nu mai dau dovadă de o conduită morală, ei vor fi obligaţi să demisioneze, altminteri riscând să fie caterisiţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, aceasta nu înseamnă o implicare politică a preoţilor, ci doar continuarea activităţii misionare  în cadrul comunităţilor locale.

 

 

 

Top miliardari - Patriciu şi Ţiriac, în topul Forbes

Omul de afaceri Dinu Patriciu se află pe poziţia 462 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de revista Forbes, cu o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari. Patriciu a fost inclus în clasament în urma vânzării acţiunilor Rompetrol, către compania KazMunaiGas din Kazahstan. Alt român inclus în clasament este Ion Ţiriac care se situează pe poziţia 962, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Warren Buffett, proprietarul companiei de investiţii Berkshire Hathaway, a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 62 de miliarde de dolari, devansându-l pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

 

 

 

PETROM - Benzina şi motorina se scumpesc

Petrom a majorat de azi preţurile la combustibilii comercializaţi în reţeaua sa de distribuţie. Benzina este mai scumpă cu 0,06 lei pe litru, în vreme ce preţurile la motorină au crescut cu 0,08 sau 0,09 lei pe litru în funcţie de sortiment. “Măsura de modificare a preţurilor practicate de Petrom vine ca urmare a creşterii cotaţiilor internaţionale, fiind adaptată condiţiilor de piaţă din România”, a precizat compania într-un comunicat. (D.I.)

 

 

 

SECTORUL 1 - Teren concesionat viceprimarului

Consilierii generali i-au concesionat viceprimarului de la Sectorul 1, Mihai Bazgan, un teren care se întinde pe o suprafaţă de 149,95 de metri pătraţi din Calea Griviţei, nr. 164A. Motivul invocat de edil a fost acela de a extinde o clădire existentă deja, pe spaţiul cerut urmând a fi amplasat un atelier de creaţie. Bazgan va plăti anual suma de 7.195 de euro. Nu mare ne va fi mirarea când peste ceva timp, în locul atelierului de creaţie va apărea o clădire impunătoare de birouri, având în vedere zona foarte bine cotată pe piaţa imobiliară. Solicitarea indirectă (nefiind depusă pe numele lui) a lui Costel Căşuneanu de a primi un teren de aproximativ 200 de mp în zona Matei Basarab, a fost scoasă de pe ordinea de zi. (M.A.C.)

 

 

 

 

Proiectul Net-City, aprobat  - Consilierii municipali au aprobat ieri proiectul privind contractul de concesiune a lucrărilor publice pentru obiectivul “Reţeaua metropolitană de fibră optică a Bucureştiului pentru telecomunicaţii – Net-City”. Decizia a fost luată după patru amânări. Proiectul va fi dezvoltat în trei etape, presupunând o investiţie de 165 de milioane de euro. Sistemul Net-City va permite instalarea unor dispozitive de control al traficului rutier, implementarea unui sistem de alarmare a populaţiei şi o conexiune unitară între Primăria Municipiului Bucureşti, primăriile de sector şi companiile subordonate.

 

 

 

ITALIA - Mailat, acuzat  oficial de viol

Romulus Mailat este acuzat oficial, de ieri, şi de violarea Giovannei Reggiani, la sfârşitul lui octombrie 2007, deşi din raportul medico-legal nu rezultă şi violenţa sexuală, informează Adnkronos. Acuzaţia a fost formulată de procurorul Maria Bice Barborini. Până acum, Romulus Mailat era acuzat doar de uciderea şi jefuirea italiencei. Pentru acuzaţia de viol, procurorul se va baza pe declaraţiile medicilor, care au găsit-o pe Regianni cu pantalonii desfăcuţi.

×
Subiecte în articol: observator