x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul Concurenței suspectează Sun wave Pharma de concurență neloială

Consiliul Concurenței suspectează Sun wave Pharma de concurență neloială

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2024   •   21:00
Consiliul Concurenței suspectează Sun wave Pharma de concurență neloială

Consiliul Concurenței a efectuat o inspecție inopinată la sediul Sun Wave Pharma SRL, pe care o suspectează de concurență neloială pentru că ar fi exercitat presiuni asupra unui producător de a înceta livrarea suplimentelor alimentare către un competitor.

Consiliul Concurenței a efectuat o inspecție inopinată la sediul Sun Wave Pharma SRL, companie activă pe piața distribuției de suplimente alimentare. Inspecția a avut loc în cadrul cercetării aprofundate ce vizează posibila încălcare a normelor privind concurența neloială de către Sun Wave Pharma, care ar fi exercitat presiuni asupra producătorului Geltec Private Ltd., pentru a înceta livrarea suplimentelor alimentare către Bleu Pharma SRL, competitorul său pe piața națională.

„În acest nou caz care vizează acțiuni de concurență neloială, ne uităm la condiționarea tranzacțiilor comerciale între parteneri, ceea ce contravine practicilor cinstite și, în același timp, destabilizează activitatea jucătorilor mai mici de pe piață,”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Analiza a fost declanșată ca urmare a sesizării făcute de Bleu Pharma SRL. Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilei practici de concurență neloială. Efectuarea inspecțiilor nu reprezintă o antepronunțare a autorității de concurență în ceea ce privește vinovăția companiei.

În situația în care Consiliul Concurenței constată încălcarea regulilor de concurență loială, autoritatea dispune măsuri pentru interzicerea săvârșirii faptei și emite o decizie în baza căreia instanța de judecată poate hotărî despăgubiri pentru compania Bleu Pharma SRL.

(sursa: Mediafax)

 

×