x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale la comercianţii de flori din Capitală. Vânzătorii, suspectaţi de evaziune fiscală

Controale la comercianţii de flori din Capitală. Vânzătorii, suspectaţi de evaziune fiscală

28 Feb 2013   •   09:02
Controale la comercianţii de flori din Capitală. Vânzătorii, suspectaţi de evaziune fiscală

Poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor derulează, în această dimineaţă, în Capitală, verificări pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu plante naturale, anunţă într-un comunicat Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Acţiunea a fost demarată după ce poliţiştii au primit informaţii potrivit cărora mai mulţi agenţi economici ce activează în acest domeniu nu ar înregistra în evidenţele contabile operaţiunile comerciale efectuate, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat. Controlul se desfăşoară la punctele de lucru ale agenţilor economici în cauză, despre care există date şi indicii că şi-ar fi procurat bunurile astfel comercializate de la societăţi terţe, care, prin achiziţii intracomunitare, introduceau în ţară plantele naturale şi le distribuiau apoi comercianţilor spre valorificare fără documente contabile.

Totodată, poliţiştii bucureşteni urmăresc în cadrul acestor controale inclusiv indentificarea unor mijloace de probă ce ar putea fi utilizate ulterior în probarea activităţii infracţionale a celor implicaţi în săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, precizează DGPMB.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că verificările se desfăşoară în Piaţa George Coşbuc, fiind posibilă extinderea şi în alte pieţe din Capitală. 

×