x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crima de la Cernavodă: Bogdan Mitu, găsit mort în Dunăre

Crima de la Cernavodă: Bogdan Mitu, găsit mort în Dunăre

11 Feb 2011   •   08:48
Crima de la Cernavodă: Bogdan Mitu, găsit mort în Dunăre

151243-145056-.jpg Bogdan Mitu, tânărul din Cernavodă care se presupune că s-a sinucis după ce şi-a omorât soţia, în 3 ianuarie, a fost identificat de către părinţi.

Potrivit comandantului Poliţiei Cernavodă, comisarul-şef Emilian Nicolae, trupul lui Bogdan Mitu a fost scos la mal, iar criminaliştii, coordonaţi de procurorul de caz au început să facă măsurătorile.

Asupra acestuia au fost găsite un set de chei, portofelul în care avea actele personale şi ale maşinii şi aproximativ 30 de lei, precum şi telefonul mobil.

 

Rezultatele necropsiei arată că Bogdan Mitu a murit înecat

Bogdan Mitu era suspectat că şi-a ucis soţia, Gabriela Mitu, în vârstă de 22 de ani. El a fost găsit în locul unde a murit soţia sa. Fata a murit la începutul lunii ianuarie după ce s-a înecat în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră. Cel mai bun prieten a lui Bogdan Mitu, Gheorghe Deli-Iorga, a recunoscut că i-a ucis pe părinţii acesteia, soţii Garoafă. Se pare că Gheorghe Deli-Iorga a mers la soţii Garoafă pentru a sta de vorbă cu ei, după ce fata lor, Gabriela Mitu, se certase cu soţul său.


Citeşte şi Filmul masacrului de la Cernavodă

Şeful Poliţiei Cernavodă, Emilian Nicolae, a declarat că a găsit trupul lui Bogdan Mitu în jurul orei 7.50, în acelaşi loc în care a fost descoperit şi cadavrul soţiei acestuia.

"Făceam un rond prin oraş şi am trecut şi prin zona respectivă, pe la 7.50, şi am văzt corpul plutind pe apă. Era exact în acelaşi loc în care a fost găsit şi cadavrul Gabrielei Mitu", a declarat şeful Poliţiei Cernavodă, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, în zona respectivă apa nu este curgătoare, iar imediat după ce temperaturile au crescut corpul a ieşit la suprafaţă.

Trupul tânărului a fost dus la mal şi este aşteptată sosirea unei echipe de criminalişti de la Constanţa şi a procurorului de caz, după care cadavrul va fi dus la morgă pentru necropsie.



Bogdan Mitu a fost dat dispărut în 3 ianuarie, după ce soţia acestuia, Gabriela Mitu, în vârstă de 22 de ani, a fost găsită înecată în Dunăre, la Cernavodă.

Anchetatorii au stabilit că tânăra a fost omorâtă, iar principalul suspect în acest caz a fost soţul acesteia, Bogdan Mitu, despre care s-a presupus că după ce şi-a ucis soţia s-ar fi înecat şi el.

O zi mai târziu, în 4 ianuarie, cadavrul Elenei Garoafă (55 de ani), mama Gabrielei Mitu, a fost găsit într-un şifonier din locuinţa femeii. Ulterior, sub un pat, în beciul casei din locuinţa familiei a fost găsit şi cadavrul tatălui tinerei din Cernavodă, Petre Garoafă (62 de ani).

Concluziile medicilor legişti arată că părinţii Gabrielei Mitu au fost ucişi cu 25-30 de lovituri de cuţit.

Dublul asasinat a fost asumat de către Giani Deli-Iorga (30 de ani), prietenul din copilărie al lui Bogdan Mitu.

Citeşte şi Familia Garoafă a fost ucisă cu acelaşi cuţit!

Giani Deli-Iorga le-a declarat anchetatorilor că în momentul comiterii crimelor era băut şi că a mers acasă la părinţii fetei după ce prietenul său, Bogdan Mitu, l-ar fi anunţat că vrea să se sinucidă de supărare că soţia sa intenţionează să-l părăsească. El ar fi mers acasă la Elena şi Petre Garoafă încercând să-i convingă să intervină pe lângă Gabriela Mitu ca tânăra să renuţe la intenţia ei de a divorţa de Bogdan. Acolo s-ar fi luat la ceartă cu Petre Garoafă, acesta l-ar fi ameninţat cu un cuţit, iar într-un moment de furie l-ar fi dezarmat şi apoi l-ar fi omorât. Ulterior, ca să-şi ascundă fapta, s-a hotărât să o omoare şi pe Elena Garoafă

În 6 ianuarie, Giani Deli-Iorga a fost arestat preventiv pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie.

×