x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Spânu, preşedintele AMR: Dacă CSM nu ia act de voinţa magistraţilor, judecătorii îşi suspendă complet activitatea

Dan Spânu, preşedintele AMR: Dacă CSM nu ia act de voinţa magistraţilor, judecătorii îşi suspendă complet activitatea

26 Feb 2013   •   10:41
Dan Spânu, preşedintele AMR: Dacă CSM nu ia act de voinţa magistraţilor, judecătorii îşi suspendă complet activitatea
Sursa foto: luju.ro

Judecătorul Dan Spânu, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, a declarat că, în condiţiile în care Consiliul Superior al Magistraturii nu va lua act de voinţa magistraţilor privind revocarea din funcţii a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ, în viitorul apropiat urmează ca judecătorii să îşi suspende complet activitatea de judecată.

Potrivit preşedintelui AMR, acţiunea de astăzi, de suspendare a şedinţelor de judecată în mai mute instanţe este una de avertisment, pentru că magistraţii nu au dorit să bulverseze activitatea instanţelor având în vedere că nici justiţiabilii nici avocaţii nu au fost anunţaţi.

"Acţiunea de azi a judecătorilor are trei componente: am vrut să dăm posibilitatea colegilor noştri din ţară să vadă în mod direct modul în care CSM tratează această problemă arzătoare pentru judecători şi anume revocarea celor doi din CSM. A doua semnificaţie este aceea a unui proces foarte uşor, pentru că noi nu am dorit să bulversăm activitatea instanţelor având în vedere că nici justiţiabilii nici avocaţii nu au fost anunţaţi, iar unii ştiau, alţii nu ştiau de acest proces. Semnificaţia principală a acţiunii noastre este cea de avertisment, în sensul că dacă CSM nu va lua act de voinţa magistraţilor exprimată în cadrul adunărilor generale, urmează în viitorul apropiat ca judecătorii să îşi suspende complet activitatea de judecată. Este o soluţie la care se va recurge având în vedere că am primit numeroase mesaje din ţară din partea colegilor judecători, din partea preşedinţilor de instanţe prin care ne-au cerut acest lucru", a spus Dan Spânu, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, consiliul de conducere al Asociaţiei Magistraţilor din România se va întâlni în data de 2 martie şi va lua această hotărâre.

Dan Spânu a mai spus că toţi membrii AMR din ţară şi-au pus problema tergiversării revocării din CSM a celor doi judecători şi au găsit un răspuns: 'Toţi colegii din ţară şi-au pus această întrebare şi au dat şi un răspuns: cei doi fac parte dintr-un grup de interese străin justiţiei şi sunt prizonierii acestor interese', a mai declarat preşedintele AMR.

×