x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu: Am depus cerere să nu beneficiez de prescrierea faptelor. Nu vreau să câştig la masa verde

Dan Voiculescu: Am depus cerere să nu beneficiez de prescrierea faptelor. Nu vreau să câştig la masa verde

20 Feb 2013   •   14:26
Dan Voiculescu: Am depus cerere să nu beneficiez de prescrierea faptelor. Nu vreau să câştig la masa verde

Preşedintele fondator PC Dan Voiculescu a declarat, miercuri, că a depus la instanţă o cerere de a nu beneficia de prescrierea faptelor pentru care este acuzat în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit antena3.ro

"Cauza de la care a pornit procesul acesta, şi anume faptul că eu, în calitate de preşedinte al unui partid, am intervenit într-o operaţiune comercială a fost prescrisă. Astăzi am depus o cerere să nu beneficiez de prescripţie. Vreau să se continue procesul până la aflarea adevărului", a declarat fostul senator Dan Voiculescu.
Voiculescu a subliniat că, deşi "se putea câştiga la masa verde în acest caz", el "nu este Traian Băsescu şi nu acceptă să câştige ceva la masa verde".

"Nu mi-e teama absolut deloc! Eu am curaj de când jucam hochei pe gheaţă, unde trebuia să fiu un dur. Mulţumesc şi acum antrenorilor mei care m-au învăţat să fiu curajos!", a declarat Dan Voiculescu în finalul discuţiei cu jurnaliştii prezenţi la ieşirea din tribunal.

La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

×