x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri

DNA - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri

12 Mar 2008   •   00:00
DNA - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri
Sursa foto: Dragoş Robatzchi/

DNA va verifica modul în care Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri a atribuit prin licitaţie contractul privind lucrările de reabilitare a Autostrăzii Bucureşti – Piteşti. Cercetările se află în faza actelor premergătoare. În 2006, consorţiul format din PA&CO International şi Euroconstruct Trading 98 şi Search Corporation a câştigat contractul pentru suma de 30 de milioane de euro.

ANCHETĂ. DNA va verifica modul în care Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri a atribuit prin licitaţie contractul privind lucrările de reabilitare a Autostrăzii Bucureşti – Piteşti. Cercetările se află în faza actelor premergătoare. În 2006, consorţiul format din PA&CO International şi Euroconstruct Trading 98 şi Search Corporation a câştigat contractul pentru suma de 30 de milioane de euro. Asocierea dintre firmele Alpine Mayreder, Alpine SA şi Consilier Construct a pierdut, deşi oferta era de doar 16 milioane de euro. (D. I.)

 

 

 

BUCUREŞTI - Trafic restricţionat în Sectorul 1

Circulaţia rutieră va fi restricţionată în Sectorul 1 al Capitalei, începând de mâine, din cauza lucrărilor de construire a Pasajului Basarab, motiv pentru care liniile de autobuz 282 şi 634 vor fi  modificate. Linia 282 va circula în ambele sensuri, din Piaţa Gării de Nord pe Bulevardul I.G.Duca, B-dul Al.I. Cuza, Şoseaua N. Titulescu, B-dul Banu Manta, apoi traseul actual. Linia 634 va funcţiona modificat pe sensul spre Romprim, din Piaţa Gării de Nord pe B-dul I.G.Duca, B-dul Al.I Cuza, Şoseaua N. Titulescu, apoi traseul actual. Celălalt sens nu se modifică.

 

 

 

PREMIERĂ - Parc agroindustrial în Covasna

Consiliul Judeţean Covasna  a semnat ieri un contract de parteneriat cu firma Morakert din Ungaria pentru construirea primului parc agroindustrial din România. Acesta va fi construit lângă Sfântu Gheorghe, iar aici vor putea fi colectate şi valorificate produsele fermierilor din zonă. În cadrul parcului se vor amenaja spaţii de depozitare, camere frigorifice şi linii de împachetare a produselor. Morakert obligă să contribuie cu resursele financiare, atrase din fonduri publice sau private şi să acorde consultanţă pentru înfiinţarea unei cooperative agricole. (D.I.)

 

 

 

 

LA VOLAN - Aura Urziceanu, accident minor

Cântăreaţa de jazz Aura Urziceanu a fost implicată ieri într-un accident minor, în timp ce se afla la volanul autoturismului său, informează Mediafax. Artista a susţinut că accidentul s-a produs deoarece nu i-a fost acordată prioritate. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a spus însă că, din primele cercetări, Aura Urziceanu nu ar fi acordat prioritate la ieşirea din Strada Olari către Calea Moşilor. Accidentul nu s-a soldat cu victime.

 

 

 

 

CEDO - Caz câştigat  de România

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat câştig de cauză României într-un caz deschis de un bărbat care pretindea că ar fi fost agresat de procuror în timpul unei anchete în cadrul căreia era cercetat pentru ultraj şi pentru mai multe infracţiuni de fals. Românul Barbu Anghelescu mai susţinuse că ancheta derulată împotriva procurorului respectiv nu ar fi avut caracterul unei anchete efective. CEDO a reţinut că reclamantul nu şi-a susţinut afirmaţiile cu probe pertinente.

 

 

 

 

ACORDURI - Estonia şi Letonia, fără vize în SUA

Estonia şi Letonia vor semna, astăzi, protocoalele unor acorduri bilaterale cu SUA pentru ridicarea obligativităţii vizelor. Cele două ţări urmează astfel exemplul Cehiei, care acum două săptămâni a iscat furtună în sânul Comisiei Europene, semnând cu SUA un acord similar. (A.A.)

 

 

 

CFR - Staţie nouă la Pantelimon Sud

Trenurile de persoane care circulă spre şi dinspre sudul ţării vor avea opriri de câte un minut în staţia Pantelimon Sud pentru a înlesni accesul către centrele comerciale Dragonul Roşu, Niro şi Europa, informează CFR Călători. Tariful de călătorie, pe distanţa Bucureşti Obor – Pantelimon Sud, este de 2,4 lei la clasa a II-a. (Elena Stan)

 

 

 

OBSERVAŢII - CC avertizează Parlamentul Curtea Constituţională (CC)

a atenţionat ieri Parlamentul că nu a dat curs obligaţiei de a pune în acord dispoziţiile unei legi, declarate neconstituţionale, cu prevederile legii fundamentale. Un astfel de exemplu este Legea privind Statutul aleşilor locali, care nu a fost reanalizată de legislativ la mai bine de un an de la declararea neconstituţionalităţii unui articol din acest act normativ.

×
Subiecte în articol: observator