x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în lumea medicală! Dr. Radu Ciudin s-a stins la doar 63 de ani

Doliu în lumea medicală! Dr. Radu Ciudin s-a stins la doar 63 de ani

de Mihaela Bîrzilă    |    17 Feb 2022   •   08:10
Doliu în lumea medicală! Dr. Radu Ciudin s-a stins la doar 63 de ani

Unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi, doctorul Radu Ciudin, s-a stins din viață la doar 63 de ani.

 

Colegii și pacienții care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face astăzi, între orele 10.00 și 13.00, la Biserica Sfinții Doctori Cosma și Damian din incinta Institutului Clinic Fundeni. Înhumarea va avea loc vineri, 18 februarie 2022, ora 13.00, la Cimitirul Bellu Ortodox.

Doctorul Radu Ciudin era o figură emblematică a cardiologiei românești și un expert recunoscut la nivel internațional. Era șeful Secției Cardiologie IV și fost coordonator al Departamentului de Electrofiziologie Cardiacă din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” București. Prof. dr. Șerban Bubenek transmite un mesaj emoționant în numele angajaților și al Consiliului de Administrație al institutului: 

   

„Distinsul nostru coleg și prieten a fost promotorul, dar și pionierul modernizării tehnicilor de electrofiziologie și stimulare cardiacă în România. Cu o ascendență românească veche și distinsă, dr. Radu Ciudin și-a iubit țara discret și statornic. Astfel, a fost unul dintre cei mai vizibili reprezentanți ai ultimei generații de medici cu idealuri înalte, care după specializări serioase în străinătate s-au întors în țară în anii ’90 într-un generos efort de a aduce suflu nou unui sistem sanitar care nu promitea și nu oferea mai nimic. Inteligent, blând, uneori prea discret pentru că era cultivat și elegant, dăruit cu talent și perseverență, dr. Radu Ciudin și-a dedicat viața profesională cu generozitate atât pacienților săi, cât și numeroșilor mai tineri discipoli. Autor a numeroase premiere medicale naționale în domeniul său de competență, dr. Radu Ciudin a devenit un reper al profesionalismului medical românesc contemporan, al empatiei față de omul bolnav și al reputației neștirbite.

Dr. Radu Ciudin va rămâne mereu în memoria colegilor și a pacienților săi ca un exemplar medic și om! Noi, colegii, dar și pacienții Institutului C.C. Iliescu, ca și întregul corp medical românesc suntem în doliu și ne rugăm pentru sufletul bun al dr. Radu Ciudin.

 

Condoleanțe familiei îndoliate!    

Dumnezeu să îl odihnească!”.

×