x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două demisii pentru greşeala de la Istorie

Două demisii pentru greşeala de la Istorie

de Eugenia Mihalcea    |    23 Mai 2009   •   00:00

Directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP), Cristian Mirescu, şi inspectorul de istorie din cadrul aceleiaşi instituţii au demisionat în urma incidentului de la teza unică la Istorie.



Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că Centrul va fi condus de un interimar pe perioada examenului de Bacalaureat şi apoi va fi restructurat. În urmă cu două zile, la teza cu subiect unic la Istorie, susţinută de elevii de clasa a VIII-a, în subiectul II, în loc de "Armata 2", specialiştii din Ministerul Educaţiei au scris "Armata 1", schimbând sensul textului.

Responsabili de această greşeală s-au făcut Rodica Tudorică, inspector de istorie şi Cristian Mirescu, directorul CNCEIP. Ministrul Andronescu a declarat că a acceptat demisiile celor doi, anunţând că a demarat un control la CNCEIP.

Subiectul pentru teza unică la Istorie a fost corectat de şase persoane, respectiv de trei inspectori care concep subiectele, de un inspector de specialitate care le supervizează, de un director de evaluare şi de directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu. Incidentul de la Istorie vine după o altă gafă a Ministerului Educaţiei, când la teza de la Română într-un subiect au fost inversate două nume ale personajelor dintr-o schiţă de Caragiale.

×
Subiecte în articol: observator